Suriye: Türkiye hükümeti insanlık suçu işliyor

Türkiye'yi Haseke’ye giden su kaynağını kesmekle suçlayan Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Bu durum, halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’ye giden içme suyunu kaynağını keserek 'insanlık suçu işlediğini' savundu. Türkiye'yi su kaynağını kesmekle suçlayan bakanlığın açıklamasında, "Bu durum, özellikle benzeri görülmemiş sıcaklar yaşanırken halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Su, bir silahı ve siyasi amaçlara ulaşmak için bir araç olarak kullanılıyor" denildi.

'BM HAREKETE GEÇMELİ'

Türkiye'nin Suriye'deki varlığını 'işgal' olarak tanımlayan bakanlık, Birleşmiş Milletler'e (BM) de çağrıda bulundu. BM'yi 'uluslararası hukukun toplu ihlalini durdurmak için kararlı ve etkili bir şekilde harekete geçmeye' çağıran Suriye Dışişleri Bakanlığı, acil ve etkili adımlar atılması gerektiğini bildirdi. Açıklamada, "ABD ve Türk kuvvetleri, Suriye'deki yasadışı varlıklarını sonlandırmalı" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN 'GÖRÜŞMEYE KAPALI DEĞİLİZ' DEMİŞTİ

Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Şam ilişkilerine değinmişti. "Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil" diyen Erdoğan, şöyle devam etmişti: "Biz Beşar Esad'la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı." (DIŞ HABERLER)