Süper Lig'e çıkan 2 takım belli oldu

MKE Ankaragücü ve Ümraniyespor, ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Ümraniyespor, sahasında Balıkesirspor’u 4-1 mağlup etti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto 1'inci Lig'de mücadele eden MKE Ankaragücü ve Ümraniyespor, Süper Lig'e yükseldi.

Spor Toto 1’inci Lig’in 35'inci haftasında MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor'la 0-0 berabere kaldı. Süper Lig'den 2020-2021 sezonunda küme düşen MKE Ankaragücü, bu sonuçla yeniden Süper Lig'e döndü.

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de en fazla mücadele eden takımlar arasında yer alıyor. Sarı-lacivertliler, tekrar mücadele etme hakkı kazandığı Süper Lig'de tarihinde 53'üncü kez bulunacak.

Başkent temsilcisi, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra Süper Lig'de en fazla maça çıkan 4'üncü takım unvanına da sahip.

ÜMRANİYESPOR İLK KEZ SÜPER LİG'DE MÜCADELE EDECEK

Bereket Sigorta Ümraniyespor ise Balıkesirspor’u konuk etti. Ümraniyespor, 3’üncü dakikada öne geçti. Yusuf Emre’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Bammou’unun yaptığı kafa vuruşu ağlara gitti: 1-0.

24’üncü dakikada Kartal’ın sağ kanattan içeri kestiği ortaya kafa vuruşu yapan Yusuf Emre, ağları sarstı: 2-0.

37’nci dakikada Vrsajevic’in sağ kanattan içeriye açtığı ortada yaşanan karambol sonucunda topa son dokunan isim olan Del Valle, farkı üçe çıkarttı: 3-0.

48’inci dakikada Yusuf Emre ceza sahası dışından sert bir şut çekerek şık bir gole imza attı: 4-0.

Balıkesirspor, 64’üncü dakikada golü buldu. Balıkesirspor’un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde topa son dokunuşu yapan Berk, skoru 4-1’e getirdi.

Müsabakanın kalan bölümünde başka gol çıkmazken, müsabaka ev sahibi ekibin 4-1’lik üstünlüğü ile son buldu. Ümraniyespor bu sonuçla birlikte, bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.

1938 yılında kurulan Ümraniyespor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek. (HABER MERKEZİ)