Süper Lig'de kritik hafta: Kimler küme düşecek?

Süper Lig'de bu akşam oynanacak 40'ıncı hafta maçlarında sadece şampiyonluk değil küme düşmeme mücadelesi de yaşanacak. Takımlar, sıralama için önemli maçlara çıkacaklar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de bitime 3 hafta kala bu akşam, şampiyonluk ve Avrupa kupaları yarışının yanı sıra küme düşme potasında da kritik maçlar oynanacak. Ligde 28 puanla 21'inci sırada bulunan Denizlispor'un 1. Lig'e lige düşmesi geçen hafta kesinleşti. Korona virüsü nedeniyle bu sezon 21 takımla oynanan ve 4 takımın küme düşeceği ligde Denizlispor'un yanı sıra 8 takım daha riskli bölgede bulunuyor. 

35 puanla 20'inci sırada yer alan Gençlerbirliği bu akşam deplasmanda 10'uncu sırada bulunan Karagümrük ile oynayacak.

37 puanla 19'uncu sırada bulunan Erzurumspor ise kendi evinde küme düşme tehlikesi bulunan bir diğer takım olan Kasımpaşa ile oynayacak.

40 puanı bulunan Kasımpaşa 16'ıncı sırada. Bir maç fazlası olan Erzurumspor son haftayı bay geçecek.

38 puanla 18'inci sırada yer alan Ankaragücü, kendi sahasında, şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ı takip eden ikinci sıradaki Fenerbahçe ile oynayacak.

39 puanla düşme hattının hemen üstünde, 17'inci sırada bulunan Kayserispor, 8'inci sıradaki Gaziantep FK'yi kendi sahasında ağırlayacak. 

41 puanla 15'inci sırada bulunan Yeni Malatyaspor, 45 puanla 12'inci sırada yer alan Rizespor'a konuk olacak. 

43 puanlı iki takımdan Başakşehir, Sivasspor deplasmanına çıkarken, Antalyaspor ise Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak. 

Erzurumspor'un Kasımpaşa'ya yenilmesi, Ankaragücü ve Kayserispor'un da kendi maçlarını kazanması durumunda Erzurumspor'un ligden düşmesi kesinleşmiş olacak.

Süper Lig'de son üç hafta maçlarının aynı gün ve saatte başlamasına karar verilmişti. 40'ıncı hafta maçları bu akşam 20.30'da oynanacak. 41'inci hafta maçları 11 Mayıs Salı günü, 42'inci ve son hafta maçları ise 15 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. (HABER MERKEZİ)