Galatasaray-Beşiktaş: Son derbi, zor derbi...

Süper Lig'de sezonun sonuna 3 hafta kala Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşacak. Siyah Beyazlılar şampiyonluk için, Galatasaray şansını sürdürmek için oynayacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de şampiyonu belirleyebilecek sezonun son derbi mücadelesi bu gece oynanacak. Tüm maçların aynı saatte oynanacağı 40. haftada gözler Galatasaray-Beşiktaş derbisinde olacak. Ligde lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde bulunan Sarı-kırmızılılar rakibini yakalamak için mücadele edecek. Galatasaray'ın bunun için 2 yol var: Ya ikili averajda ya da genel averajda rakibini geçmek. Galatasaray sezonun ilk yarısındaki mücadelede Beşiktaş'a 2-0 yenilmişti. Şu anda da genel averajda 10 gol geride. Genel averajın kapanmasını zor olduğu için ev sahibi ekip sadece 3 puan değil, 3 fark da arayacak.

Geçen hafta 7-0'lık Hatayspor maçı ile şampiyonluk yolunda emin yürüyüşünü bir kez daha gösteren lider Beşiktaş ise maçı kazanması durumunda son iki haftaya girilirken 5 puan gerisinde bulunan en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkını koruyacak. Beşiktaş'ın son iki maçta ise rakipleri evinde Fatih Karagümrük ve deplasmanda Göztepe ile olacak.    

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Şener, Donk, Marcao, Ömer Bayram, Taylan, Gedson, Babel, Emre Akbaba, Kerem, Halil

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, Rıdvan, Atiba, Josef, Ghezzal, Ljajic, Gökhan Töre, Larin

Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesinde atılan gol çeşitliliklerinde rakibine kurduğu üstünlük ile dikkat çekiyor. Sergen Yalçın'ın öğrencileri, 57 kez açık oyunda gol bulurken, sarı-kırmızılılarda ise bu sayı 44. Beşiktaş, kontratakta 8 kez ağları havalandırırken, Galatasaray ise 3 gol buldu. Duran top organizasyonlarında da 10 gol bulan Beşiktaş, bu alanda da rakibine 2 gol fark attı. (HABER MERKEZİ)