Süper Lig takımları 5 büyük ligdekiler kadar transfer yaptı

Milyarlarca lira borcu bulunan Süper Lig ekipleri, ara transfer döneminde 120 oyuncu transferi yaptı. Ekonomik açıdan üstün olan Avrupa'nın 5 büyük liginde toplam 98 takım 140 transfer yaptı. Türkiye'de ilk 5 sıradaki takım 20 oyuncu aldı. Diğer liglerde bu sayı 7'yi geçmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geride kalan ara transfer döneminde Süper Lig kulüpleri neredeyse Avrupa'nın 5 büyük ligindeki takımların toplamı kadar transfer yaptı. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da en üst lig takımları kış döneminde 140 oyuncu aldı. Sadece Süper Lig'deki 20 takım bu dönemde 120 oyuncuyu renklerine bağladı. 

Süper Lig ekipleri toplam borçları 16 milyar TL'yi bulmasına rağmen son 7 sezonun en hareketli ara transfer dönemini yaşadı. Transfer şampiyonu 13 oyuncu alan Erzurumspor oldu.

Ekonomik imkanları Süper Lig ekiplerinden çok daha iyi olan İngiltere takımları toplamda 23 oyuncuyu renklerine bağlarken, Almanya’da 25, İspanya’da 28, İtalya’da 42 ve Fransa’da ise 22 futbolcu transferi yapıldı. 5 büyük ligdeki toplam 98 kulübün takım başına düşen transfer sayısı ortalaması 1,42 olurken, Süper Lig takımlarında bu oran 5,71 oldu.

Süper Lig takımları yaz döneminde de 248 transferle Avrupa’nın 5 büyük ligine oranla daha çok futbolcu alımı yapmıştı.

ZİRVE TAKIMLARINI DA GEÇTİLER

Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Türkiye'de zirveye oynayan takımlar kıyaslandığında yine Süper Lig takımları transfer şampiyonu oldu. Avrupa'nın en büyük kulüpleri Real Madrid, Barcelona, Paris SG, Lille, Inter, Napoli, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Tottenham ve Chelsea gibi takımlar ara transfer dönemini pas geçti. Süper Lig’de ise toplamda 14 milyar lira borcu olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ara transferde 14 oyuncuyla sözleşme imzaladı. Alanyaspor da 6 futbolcuyu kadrosuna dahil etti ve Süper Lig’in ilk 5 takımı toplamda 20 oyuncuya imza attırdı.

Bu sayı Bundesliga’da 5, Premier Lig’de 7 , Ligue 1’de 2, La Liga’da 4 ve Serie A’da 6’da kaldı. (AA)

 
Etiketler süper lig transfer