Süper Lig fikstürü çekildi: İlk hafta Trabzonspor, Beşiktaş'ı konuk edecek

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun fikstürü belli oldu. Ligin ilk haftasında Trabzonspor ve Beşiktaş karşı karşı gelecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de, 2020-2021 futbol sezonunun fikstürü çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'da yer alan idari merkezinde gerçekleştirildi.

Fikstür çekimine, TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, yönetim kurulu üyeleri Hasan Akıncıoğlu ve İsmail Erdem ile genel sekreter Kadir Kardaş, kulüp başkanları, yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

'MAÇLAR, SAĞLIK KURULUNUN TEDBİRLERİNE GÖRE OYNANACAK'

Açılış konuşmasını yapan TFF Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu, "Bildiğiniz üzere, bütün dünyada ve ülkemizde etkileri devam eden pandemi nedeniyle, hepimiz için fedakarlıklar ve sabır gerektiren günler geçiriyoruz. Bu süreçte hepimiz çeşitli sıkıntılar çektik ancak sağlıkçılarımızın özverili, fedakar çalışmalarını unutmamız mümkün değil. Türk milleti olarak hepsine minnettarız" dedi.

Yeni sezonda maçların TFF Sağlık Kurulu'nun belirlediği korona virüsü (Covid-19) tedbirlerine göre oynanmaya devam edeceğini belirten Akıncıoğlu, "Ekim ayından itibaren stat kapasitelerinin yüzde 30'u oranında maçlara taraftar alınmasına karar verdik. Bu konuda da sağlık kurulumuzun belirleyeceği tedbirlerin uygulanacağını önemle vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

LİGDE DEVRE ARASI OLMAYACAK

Planlamaya göre Süper Lig'de 2020-2021 sezonu, 11, 12, 13 ve 14 Eylül'de yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligde sezonun ilk yarısı 24 Ocak'ta sona erecek. İkinci yarısının 29 Ocak 2021'de başlayacağı sezon, 16 Mayıs 2021'de oynanacak 42'nci hafta müsabakalarıyla sona erecek.

Süper Lig'de 14, 17, 20, 23, 28, 33, 36, 38 ve 41'inci hafta maçları hafta içi oynanacak. Bu sezon 21 takımla ve her takımın oynayacağı 40 maçla tamamlanacak. Süper Lig'de devre arası verilmeyecek.

Ligin ilk haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı konuk edecek. Ligin ilk yarısında Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 3, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 10, Beşiktaş-Galatasaray derbisi 19'uncu haftalarda oynanacak.

Trabzonspor, ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı 1, Medipol Başakşehir'i 5, Galatasaray'ı 15'inci haftada konuk edecek, Fenerbahçe'ye ise 4'üncü hafta konuk olacak. Şampiyon Medipol Başakşehir ise ilk yarıda, Galatasaray'ı 2'nci haftada ağırlayacak, Beşiktaş'a 9, Fenerbahçe'ye 14'üncü haftada konuk olacak.

İttifak Holding Konyaspor'un maç oynamayacağı ilk haftanın programı ise şöyle:

  • MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediye Erzurumspor
  • Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor
  • Hes Kablo Kayserispor-Kasımpaşa
  • Çaykur Rizespor-Fenerbahçe
  • Hatayspor-Medipol Başakşehir
  • Galatasaray-Gaziantep FK
  • Fatih Karagümrük-BtcTurk Yeni Malatyaspor
  • Göztepe-Yukatel Denizlispor
  • Trabzonspor-Beşiktaş
  • Fraport TAV Antalyaspor-Gençlerbirliği

(İSTANBUL/AA)