Ali Koç ve Semih Özsoy, PFDK'ye sevk edildi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Başkan Vekili Semih Özsoy, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e yönelik açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk edildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk raporlarını açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e yönelik açıklamaları "sportmenliğe aykırı" olduğu gerekçesiyle PFDK'ye gönderildi.

Koç ve Özsoy'un açıklamalarının FB TV'de ve kulübün internet sitesinde yayınlanması nedeniyle Fenerbahçe'nin kulüp olarak da cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU? 

TFF Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir canlı yayındaki "Şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz" sorusuna verdiği "9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık" yanıtını vermişti.

Şike soruşturması ve davasında görev yapanların yargılandığı davayı hatırlatan Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, "Nihat Bey çıkıp şunu dürüstlükle ve açıklıkla dile getirmeli. FETÖ'yü lanetlemeli ve kendisi tam anlamıyla bu FETÖ illetinin neresindedir, bunu anlatmalıdır. Haklı mücadelemizde, yıllardır süregelen neredeyse bitme aşamasında olan Kumpas Davası ile birlikte önümüzdeki hafta yapılacak olan ama Temmuz başına ertelenen davanın arifesinde böyle bir açıklama yapması da gerçekten düşündürücü" demişti.

Özsoy'un "FETÖ'nün neresinde" ifadesine tepki gösteren Nihat Özdemir ise "Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl rezalettir. Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy'un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum" yanıtını vermişti.

Nihat Özdemir: Fenerbahçe yönetiminin konuyu saptırması asıl 'rezalet'Nihat Özdemir: Fenerbahçe yönetiminin konuyu saptırması asıl 'rezalet'

Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Özdemir'e tepki gösterdi. Koç, "Nihat Bey'in açıklamaları, ilk açıklamasından da beter, daha da talihsiz bir noktaya konuları getirdi. 3 Temmuz kumpasını hatırlatan, '9 yıldır şike olayına rastlamadık' diyor, sanki 9 yıl önce rastlanmış gibi bir ima çıkıyor. Düzeltmesini bekledik, düzeltmedi, demek ki sözlerin arkasında duruyor. Sormak istiyorum Sayın Nihat Özdemir'e, 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Ali Koç'tan Nihat Özdemir'e sert tepkiAli Koç'tan Nihat Özdemir'e sert tepki