UEFA, seyahat kısıtlamaları nedeniyle 2 maçı iptal etti

Roma, korona virüsü nedeniyle Sevilla deplasmanına gidemiyor. Roma, İspanya'nın İtalya'dan kalkacak uçağın inişine izin vermediğini açıkladı. Roma'nın açıklamasından sonra UEFA, bu karşılaşma ile Inter-Getafe maçının iptal edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan ekibi Roma, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile deplasmanda oynayacakları maç için İspanya'ya gidemediklerini duyurdu.

Roma'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, korona virüsü salgını nedeniyle Roma'nın kullanacağı uçağın İspanya'ya inmesine izin verilmediği belirtildi. Paylaşımda, "Roma, yerel makamların İtalya'dan kalkacak uçağın inişine izin vermemesi nedeniyle UEFA Avrupa Ligi maçı için İspanya'ya gitmeyecek" ifadelerine yer verildi.

İtalyan Corriere dello Sport gazetesinin haberine göre, iki kulübün yetkilileri ve iki ülkenin futbol federasyonlarıyla UEFA'nın saatler süren görüşmesinde, uçuş engeline yönelik soruna bir çözüm bulunamadığı belirtildi.

Roma'nın açıklamasından sonra UEFA, maçın iptal edildiğini duyurdu. UEFA, İspanya'nın aldığı seyahat kısıtlamaları kararı nedeniyle Inter-Getafe maçının da ertelenmesi karar verdi.

İspanya hükümeti, dün korona virüsü salgını nedeniyle İtalya ile tüm uçuşları 25 Mart'a kadar durdurmuştu. (DUVAR-AA)