Amedspor‘un yeni teknik direktörü Oktay Derelioğlu oldu

Oktay Derelioğlu, Amedspor'un yeni teknik direktörü oldu. Derelioğlu bu sezon Amedspor’u çalıştıran üçüncü teknik direktör olacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - İbrahim Cezayir’den boşalan teknik direktörlük görevi için arayışını sürdüren Amedspor, Oktay Derelioğlu ile anlaşmaya vardı. Yeni teknik direktör Derelioğlu için düzenlenen imza törenine kulüp başkanı Metin Kılavuz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İmza töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Derelioğlu, “Amedspor gibi değerli bir camiaya hoca olarak gelmiş olmaktan son derece onurlu ve gururluyum. Kalan haftalarda taraftarlarımızın destekleriyle bu zorlu süreci birlikte aşacağımıza inancım tamdır” dedi. Metin Kılavuz ise, “Oktay Derelioğlu hocanın takımın başına getirilmesi zorlu sürecin aşılmasında önemli olacaktır. Amedspor camiasına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Amedspor geçen hafta kendi sahasında ağırladığı Pendikspor’a 2-3 yenilmişti. Kaçtan sonra yazılı açıklama yapan kulüp başkanı Metin Kılavuz, yazılı açıklama yaparak, “Taraftardan özür diliyoruz” demişti. Kılavuz, ayrıca “Üst üste alınan başarısız sonuçlar nedeniyle Teknik Direktörümüz İbrahim Cezayir ile yollarımızı ayırdık” ifadelerini kullanmıştı. Beşiktaş’ın efsane oyuncularından olan Oktay Derelioğlu 2019-2020 sezonunda Amedspor’u çalıştıran üçüncü teknik direktör olacak. Derelioğlu daha önce Bakspor’u çalıştırıyordu.

OKTAY DERELİOĞLU KİMDİR?

Eski futbolcu Oktay Derelioğlu, kariyerinde Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe dahil birçok takımın formasını giydi. Forvet mevkisinde oynayan Derelioğlu bir dönem İspanya'nın Las Palmas ve Almanya'nın Nürnberg takımlarında da oynadı. 18 kez Türkiye A Milli Takım forması giyen Derelioğlu, milli takımda 9 kez gol sevinci yaşadı. Kariyerinde 211 süper Lig maçında çıkan eski futbolcu 88 gol 38 asist yaptı. Teknik direktörlük kariyerine Kahramanmaraş'ta başlayan Derelioğlu, Karagümrük ve Darıca GB tecrübelerinin ardından son olarak Başkent Akademi FK'yi çalıştırıyordu.(DUVAR)