Galatasaray, eksik rakibine karşı 2 farklı üstünlüğünü koruyamadı

Galatasaray, 2-0 üstünlüğü yakaladığı maçta MKE Ankaragücü'yle 2-2 berabere kaldı. Ankara ekibine bir 1 puanı getiren golü 90+1'inci dakikada Kitsiou attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında Galatasaray, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılamada eşitlik 53'üncü dakikada bozuldu. Galatasaray'ın sağ kanattan taç çizgisine yakın bölgeden kazandığı serbest vuruşu Ömer Bayram kullandı. Bayram'ın altıpas önüne ortasında Feghouli kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.

62'nci dakikada Galatasaray'ın kazandığı penaltı, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrasında topun pozisyonun öncesinde kornere çıktığı gerekçesiyle iptal edildi.

79'uncu Ryan Donk'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Orgill, oyundan atıldı ve MKE Ankaragücü 10 kişi kaldı.

82'nci dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Mariano'nun sağdan pasında ceza sahasında topla buluşan Taylan Antalyalı, meşin yuvarlağı kurtardıktan sonra yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan, Kulusic'in müdahalesini faul olarak değerlendirdi ve penaltı kararı verdi. 83'üncü dakikada topun başına geçen Belhanda, kaleci Korcan Çelikay ile meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi: 2-0.

86'ncı dakikada MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Marcao ile İlhan Parlak arasındaki mücadelede hakem Ali Şansalan, Brezilyalı savunma oyuncusunun faul yaptığına hükmetti ve penaltı noktasını gösterdi. 88'inci dakikada topun başına geçen İlhan Parlak, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

90+1'inci dakikada başkent temsilcisi beraberliği yakaladı. Savunma arkasına atılan topla ceza sahası sağ çaprazında buluşan İlhan Parlak, Emre Taşdemir'den sıyrıldıktan sonra daha uygun durumdaki takım arkadaşı Kitsiou'yu gördü. Kitsiou'nun altıpas gerisinden vuruşunda top, kaleci Muslera'nın solundan ağlarla buluştu: 2-2.

Müsabaka 2-2 sona erdi.

FALCAO 13 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Galatasaray'da Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao, 74 gün sonra bir resmi maça ilk 11'de başladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain ile 1 Ekim'de İstanbul'da oynanan karşılaşmanın ardından aşil tendonundan sakatlık yaşayan Falcao, sonraki 11 resmi maçta forma giyememişti.

Sarı-kırmızılı takımın son 2 karşılaşmasında da sonradan oyuna dahil olan Falcao, 13 maç aradan sonra 11'de sahadaki yerini aldı.

MELO VE UJFALUSİ'YE PLAKET VERİLDİ

Galatasaray'da daha önce forma giyen Brezilyalı Felipe Melo ile Çekyalı Tomas Ujfalusi'ye karşılaşma öncesinde plaket verildi.

Saha kenarında düzenlenen seremonide Melo ve Ujfalusi plaketlerini, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın elinden aldı.

Taraftarların tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulunduğu Felipe Melo ve Tomas Ujfalusi, saha içinde "üçlü" de çektirdi. (İSTANBUL/AA)