Galatasaray, 41 maç sonra evinde kaybetti

Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı tek golle mağlup etti. Sarı kırmızılılar, bu sonuçla 41 maç sonra sahasında kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig 12'inci hafta açılış maçında Galatasaray, Medipol Başakşehir'i konuk etti.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada eşitlik 78'inci dakikada bozuldu. Galatasaraylı Lemina'nın orta sahada kaptırdığı topla hızlı çıkan konuk takımda İrfan Can Kahveci, pasını soldan bindiren Gulbrandsen'e verdi. Ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Gulbrandsen, meşin yuvarlağı Okan Kocuk'un yanından ağlarla buluşturdu: 0-1.

Maçı tek golle kazanan Medipol Başakşehir, puanını 22'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 21 puanlı Sivasspor'u geçerek liderliğe yükseldi.

Bu sonuçla Süper Lig'de 41 maç sonra evinde ilk kez mağlup olan Galatasaray ise 19 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı takımın, Türk Telekom Stadı'nda son olarak 2016-2017 sezonunun 30'uncu haftasında, 6 Mayıs 2017 günü Kasımpaşa'ya 3-1 yenilmişti. Galatasaray, Medipol Başakşehir karşılaşmasından önce sahasında çıktığı 41 lig maçında 34 galibiyet, 7 beraberlik yaşamıştı.

BABEL, TRABZONSPOR MAÇINDA FORMA GİYEMEYECEK

Karşılaşmada sarı kart gören Galatasaraylı futbolcu Ryan Babel, cezalı duruma düştü. Hollandalı futbolcu, Süper Lig'in 13'üncü haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak maçta sahaya çıkamayacak. (İSTANBUL/AA)