Rıza Kayaalp üst üste dördüncü kez dünya şampiyonu

Güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda dünya şampiyonu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde Rıza Kayaalp, Kübalı Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazandı. Kayaalp, grekoromen stilde üst üste dört kez dünya şampiyonluğunu kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Rıza Kayaakp, Kübalı Oscar Pino Hinds ile karşılaştı. Barys Arena'daki günün son müsabakasında Kübalı güreşçiyi 3-1 mağlup eden Kayaalp, altın madalya kazandı.

Rıza Kayaalp, grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu oldu. Kayaalp, grekoromen stilde üçer dünya şampiyonluğu bulunan Hamza Yerlikaya ve Selçuk Çebi'yi geride bıraktı. Kayaalp, serbest stilde 4 kez dünya şampiyonluğu kazanan Hüseyin Akbaş'tan sonra bu rakama ulaşan ilk Türk güreşçi oldu.

Kayaalp, daha önce 2011, 2015 ve 2017 yıllarında da dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı. Rıza Kayaalp, ayrıca bu yıl Romanya'da 9'uncu Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak, Türk sporcular arasında Hamza Yerlikaya ile paylaştığı rekorun tek sahibi olmuştu.

Kayaalp'in tribünleri selamlarken cep telefonuyla görüşme yaptığı görüldü. Kayaalp'i arayanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu öğrenildi.

MUSA AYDIN: RIZA'NIN TEK EKSİĞİ OLİMPİYAT ALTIN MADALYASI

Maçın ardından TRT Spor'a açıklama yapan Kayaalp, "Çok mutluyum. Kendimizi düşünmüyoruz sadece bu bayrağı ve bu halkı en iyi şekilde temsil etmek amacımız. Bizden beklenen yenisini kazandırmaktı. Kapanış maçında İstiklal Marşımızı okuyacağız. Ne mutlu bugünü yaşadığımız için, çok mutluyum. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da "Her sporcunun başarabileceği bir şey değil. Ancan Rıza büyük bir yetenek. Kendisini tebrik ediyorum, emeği geçen antrenörleri tebrik ediyorum. Rıza'nın tek eksikliği var, olimpiyat madalyası. İnşallah olimpiyatlarda da bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutur ve eksikliği olan olimpiyat altın madalyasını da tamamlar. Başaracağına inanıyorum" diye konuştu. (DUVAR-AA)