4 Süper Lig ekibine ceza verildi, Fenerbahçe'nin cezaları onandı

PFDK, Beşiktaş'ın arasında olduğu 4 Süper Lig kulübüne para cezaları verdi. Tahkim Kurulu da Fenerbahçe'ye verilen cezaları onadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'den 4 kulübe para cezaları verdi.

Kurul, "Taraftarlarının çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle Çaykur Rizespor'a 140 bin lira, Bursaspor'a 110 bin lira, Sivasspor'a 20 bin lira ve Beşiktaş'a 260 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırdı.

Tahkim Kurulu da kararlarını açıkladı. Evkur Yeni Malatyaspor'un, futbolcusu Erkan Kaş'ın hakemine yönelik hakareti nedeniyle verilen 3 maç men ve 13 bin lira para cezasına itirazı reddedildi ve cezalar oybirliği ile onandı.

Kurul, Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisinde yaşananlarla ilgili cezaları yaptığı itirazını da reddetti. Bu kararla çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 150 bin lira, saha olayları gerekçesiyle 20 bin lira, merdiven boşlukları boş bırakılmadığı için 35 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 10 bin 500 lira para cezası kesinleşti. (HABER MERKEZİ)