Ajax, futbolda son yılların en büyük başarısına imza attı

Şampiyonlar Ligi'nde ilk yarı finalistler belli oldu. Bir önceki turda Real Madrid'i eleyerek dikkatleri üzerine çeken Ajax, çeyrek finalde ise Juventus'u geçmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk yarı finalistler belli oldu. Ajax, deplasmanda turnuvanın favrorilerinden Juventus'u mağlup etmeyi başardı. Barcelona ise evinde Manchester United karşısında zorlanmadı.

Son 16 turunda Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan Real Madrid'i elemeyi başaran Ajax, çeyrek finalde de Juventus'u devirdi. Real Madrid'e karşı evinde 2-1 kaybeden Ajax, ikinci maçta rakibini deplasmanda 4-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Hollanda ekibi çeyrek final ilk maçında evinde Juventus'la 1-1 berabere kalmıştı. İkinci maç öncesi Ronaldo'lu Juventus'un avantajlı skor elde ettiği maçta, siyah-beyazlılar favori olarak görülüyordu. Ancak Ajax, müthiş bir taktikle oynadığı bu zor maçı da deplasmanda kazanmayı başardı ve adını yarı finale yazdırarak beklenmeyen bir başarıya imza attı.

Juventus, Ronaldo ile 28'inci dakikada öne geçse Ajax 34'te Donny van de Beek ile beraberliği yakaladı. 1-1 biten devrenin ardından konuk ekip 67'nci dakikada Matthijs de Ligt ile 2-1 öne geçti. Juventus'a maçın bitimine kadar net bir fırsat vermeyen Ajax yarı finale yükselen taraf oldu.

Juventuslu taraftarlar büyük üzüntü yaşadı...

BARCELONA RAHAT KAZANDI

İspanya temsilcisi Barcelona, deplasmanda 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında, İngiltere temsilcisi Manchester United'ı Camp Nou Stadı'nda konuk etti.

Barcelona, 16 ve 20'nci dakikalarda yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Ev sahibi ekipte Ivan Rakitic'in ceza sahasında yerde kalmasıyla 11. dakikada kazanılan penaltı, Alman hakem Felix Brych'in pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ile yeniden incelemesinin ardından iptal edildi.

İkinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutan Katalan temsilcisi, 61. dakikada Philippe Coutinho'nun ağları sarsmasıyla rakibini 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Barcelona, Liverpool-Porto, Ajax ise Tottenham-Manchester City eşleşmesini kazanan tarafla oynayacak. (HABER MERKEZİ/AA)