Pique'nin 'siyasi tutuklular' açıklaması tartışmalara neden oldu

Barcelonalı futbolcu Pique'nin yargılanan Katalan siyasetçilerle ilgili açıklaması tartışmalara neden oldu. Eski Katalonya Hükümet Başkanı Carles Puigdemont, Pique'ye teşekkür ederken La Liga Başkanı Tebas, "İspanya'da siyasi tutuklu yok" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barcelonalı futbolcu Gerard Pique'nin "Televizyonlar siyasi tutuklulara daha fazla yer versin" açıklaması tartışma yarattı. Bazı gazeteler Pique "provokatör" ifadesini kullanırken La Liga Başkanı Javier Tebas, "İspanya'da siyasi tutuklu yok" dedi.

Kral Kupası yarı final rövanşında deplasmanda Real Madrid'i 3-0 yenerek finale çıktıkları maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barcelonalı futbolcu Gerard Pique, İspanya Yüksek Mahkemesi'nde "devlete karşı ayaklanma" suçlamasıyla yargılanan 12 Katalan lidere destek veren açıklamalar yaptı.

Pique, "İspanyol televizyonları VAR sisteminden konuşmaktansa siyasi tutukluların davasına daha fazla zaman ayırsa ülke olarak biraz daha ileriye gideriz" dedi.

PUİGDEMONT'TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Pique'nin "siyasi tutuklular" ifadesini kullanması, Kataloya'nın bağımsızlığının savunan siyasetçiler tarafından övülürken, karşı çıkanlar tarafından eleştiriler aldı.

Belçika'ya sığınan eski Katalonya Hükümet Başkanı Carles Puigdemont, Twitter hesabından "Olağanüstü. Cesaretinden ve taahhüdünden dolayı teşekkürler Pique" şeklinde paylaşım yaptı.

La Liga Başkanı Javier Tebas ise gazetecilerin sorusu üzerine "İspanya'da siyasi tutuklu yok. Pique büyük bir futbolcu ve organizatör ama kötü bir hukukçu" açıklamasında bulundu.

Öte yandan İspanya'daki sağ görüşlü basın organları da Pique için "provokatör" ifadesini kullandı. (MADRİD/AA)