10 yaşındaki Clark Kent, Michel Phelps'i geçti!

10 yaşındaki yüzücü, Michel Phelps'in rekorunu kırdı. 7 altın madalya kazanan yüzücü, Phelps'in aynı kategorideki derecesini 1 saniye geride bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 yaşındaki 'Clark Kent Apuada' isimli küçük bir yüzücü dünyaca tanınan olimpiyat şampiyonu yüzücüsü Michel Phelps'in uzun süre kırılamayan rekorunu kırdı.

Ünlü süper kahraman Superman'le aynı ismi taşıyan 10 yaşındaki yüzücü Clark Kent, 7 altın madalya kazandı ve Phelps'in o yaş kategorisindeki rekorunu geride bıraktı. ABD Kaliforniya'da düzenlenen Far Western Long Course Şampiyonası'nda 100 metre kelebek kategorisinde yarışan yüzücü, 1: 09.38'lik derecesiyle Phelps'in aynı kategorideki '1: 10.48'lik derecesini yaklaşık bir saniyeyle geçmiş oldu. 10 yaşındaki yüzücü, gözünü şimdiden yaz olimpiyatlarında, Phelps de ilk olimpiyat yarışına katıldığında 15 yaşındaydı.

Babasının favori süper kahramanının 'Supermen' olmasından dolayı yüzücüye, bu ismi verdiklerini belirten annesi, Huffington Post'a oğlunun 'Sudaki Süpermen' olduğunu belirtti ve "Onu insanlara Clark diye tanıtıyoruz, ancak insanlar ismini ve soyismini gördüklerine ona 'Süpermen' diyorlar" dedi. (Kaynak: Sputnik)