Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a yanıt

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin borçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkan'ı Ali Koç'un, kulübün borçları ile ilgili yaptığı açıklamalara Aziz Yıldırım'dan yanıt geldi. Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşulan mali konularla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, gerçek borcun '621 milyon euro' değil '429 milyon euro' olduğu söyledi.

'Her şeyin mevzuata uygun yapıldığı'nı söyleyen Aziz Yıldırım'ın açıklamasındaki satır başları şöyle:

FETÖ TARAFINDAN YAPILAN İNCELEMELERDE BİLE YANLIŞLIK BULUNAMADI: Kamuoyunun bilmesini isterim ki Fenerbahçe Spor Kulübü'nde tüm mali kayıt ve işlemler mevzuata uygun bir şekilde yapılmıştır. Hiçbir mali kayıt ve işlem saklanmamış, tüm mali işlem ve kayıtlar denetlenebilir şekilde tutulmuştur. Nitekim bu gün yeni yönetimimiz de bu mali işlem ve kayıtlar üzerinden durum tespiti yapmaktadır. Yine kamuoyunun bilmesini isterim ki dönemimizde bizim ile birlikte çalışan profesyonellerimiz bugün  yeni yönetimimiz ile birlikte hala çalışmaktadır. Kulüplerde yönetimler değişler ama idari kadrolar, yönetimlerden bağımsız olarak görevlerine devam ederler. Böyle bir yapıda, mali işlem ve kayıtlarda her hangi bir olumsuz durumun olabilmesi mümkün değildir. Hiç kimse mali işlem ve kayıtlarımızın yüksek standartları ve doğruluğu hususunda en küçük bir şüphe duymasın. FETÖ'nün en kuvvetli olduğu dönemde FETÖ tarafından yapılan incelemelerde dahi mali işlem ve kayıtlarımızda tek bir yanlışlık bulunamamıştı. Çünkü mali kayıt ve işlemlerimiz yönetimimiz süresince daima şeffaf ve denetlenebilir olmuştur.

GERÇEK BORÇ 429 MİLYON EURO: Sayın Koç sadece borçlar üzerinden bir değerlendirme yapmış ve bu yüzden mali yapıyı olduğundan daha olumsuz bir şekilde açıklamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu'na üyelerimize sunduğumuz Faaliyet Raporunun 66'ncı sayfasında Fenerbahçe Spor Kulübü ve Bağlı Ortaklıklarının konsolide edilmiş borcu; 2 milyar 559 milyon TL olarak gösterilmiştir. 31 Aralık 2017 tarihindeki Euro kuru karşılığı ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün konsolide edilmiş borçları toplamı 567 milyon Euro'ya tekabül etmektedir.

Mali uzmanlara göre konsolide bilançoda toplam borç olarak gösterilen borç, UFRS gereği resmi defterler üzerinde mali teknik açısından gösterilmesi lazım gelen kısa ve uzun vadeli tüm mali sorumlulukları ifade etmektedir. Ödenecek gerçek borcu görebilmek için bu borçtan, bütçe performansını etkilemeyecek yani fiilen ödenmeyecek nitelikteki borçların düşürülmesi gereklidir. Mali uzmanların görüşüne uygun olarak konsolide bilançoda borç kalemleri içinde gözüken ve fakat bütçe performansı etkilemeyecek yani fiilen ödenmeyecek borç kalemleri düşüldüğünde Kulübümüzün 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle gerçek borcu yani bütçe performansına etkili olan ödenmesi gereken borcu daha önceki beyanlarımda olduğu gibi 429 milyon Euro.

ALİ KOÇ REHİNLERİ BİLİYOR: Programda, Sayın Ali Koç tarafından 1.4 milyar TL temlik, 1.4 milyar TL ipotek verilmiş olduğu, ayrıca Denizbank ve Vakıfbank lehine rehin tesis edilmiş olduğu ifade edildi. Sayın Koç açıklamadı ama ben açıklayayım bu teminatlara ilave olarak; benim ve yönetici arkadaşlarımın 86 milyon 500 bin dolar, 10 milyon Euro ve 272 milyon TL'lik kişisel kefalet ve avallerimiz de finans kurumlarına ilave teminat olarak verilmiştir. Vakıfbank ve Denizbank rehinleri Sayın Ali Koç'un yöneticilik yıllarında mevcut. Bir kısmı onun zamanında tesis edilmiş. Bu yüzden Sayın Ali Koç tarafından da hisse rehinleri bilinmekte.  (DHA)