Andrew Ayew: Appiah Fenerbahçe'ye gitmemi söyledi

Fenerbahçe'nin satın alma opsiyonu ile kiraladığı Andrew Ayew, bugün sözleşme imzaladı. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stephen Appiah'la görüştüğünü söyleyen Ayew, "Kendisiyle sık sık bir araya geliyoruz. Bana kesinlikle Fenerbahçe'ye gitmemi söyledi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin İngiliz ekibi Swansea City'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Andre Ayew, 1 yıllık sözleşemeye imza attı.

Ganalı futbolcu, Fenerbahçe'ye gelişinde kulübün ilgisinin etkili olduğunu söyledi. İlginin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Ayew, şunları söyledi:

"Fenerbahçe ismini, büyüklüğünü önceden biliyordum. Comolli'yi uzun yıllardır tanıyorum. Comolli göreve geldiği an beni aradı ve 'Büyük projeye sahip büyük bir kulübe gelmek ister misin' dedi. Ben de ona 'Tamam" dedim. Taraftarın büyük bir beklentisi var. Umarım bunu hep beraber karşılayacağız" dedi.

'MARSİLYA MAÇI DÜN GİBİ AKLIMDA'

Süper Lig'deki Fransız oyunculardan bahseden Ayew, Marsilya'da beraber oynadıkları Valbuena için, "Onunla oynamak beni heyecanlandırıyor. Valbuena kazanan ruha sahip olan bir oyuncu. Buraya gelmiştik ve Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalmıştık. Gomis'i de uzun zamandır tanıyorum. Swansea'de birlikte oynadık. Ama onunla karşı karşıya olmak çok renkli olacak" diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarının kendisini heyecanlandırdığını belirten Ayew, "Fenerbahçe taraftarı beni en çok heyecanlandırıyor. Marsilya maçını hala dün gibi hatırlıyorum. Statta inanılmaz bir atmosfer vardı. Onlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

'APPIAH'LA SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ'

Transferden önce Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stephen Appiah'la görüştüğünü aktaran Ayew, "Kendisiyle sık sık bir araya geliyoruz. Bana kesinlikle Fenerbahçe'ye gitmemi söyledi. Beni heyecanlandıran bu kulübün büyüklüğü ve Avrupa'da boy gösterecek olmamız. Benim tek temennim takımın şampiyon olması" ifadelerini kullandı.

COMOLLI: AYEW ÇOK BİR OYUNCU

İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli, Ayew'i satın alma opsiyonu ile kiraladıklarını kaydetti.

"Gerçekten çok önemli bir takviye oldu hücum hattına" diyen Comolli, "Cocu da takımda kendisini görmek istiyordu. Bugün kişisel idman yapıp yarın takıma katılacak. Kendisi hazır bir şekilde geldi. Andre Ayew çok yönlü bir oyuncu. Çok enerjik ve yetenekli. Ayew her iki kanata da oynamayı seven ve faydalı olabilecek bir isim" dedi. (İSTANBUL/DHA)