Üç 120 dakika sonra: Kimse çıkmak istemedi!

Hırvatistan, İngiltere'yi uzatmalarda 2-1 yenerek finale yükseldi. Teknik direktör Daliç, oyuncuların '120 dakika' sonrasında bile oyundan çıkmak istemediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Kupası'nda dün gece oynanan yarı finalde, Hırvatistan-İngiltere karşılaşmasının galibi Hırvatistan oldu. İngilizlerin uzatmalarda 2-1 yenildiği karşılaşmanın ardından iki takımının teknik adamları Zlatko Dalic ve Gareth Southgate açıklamalarda bulundu.

Hırvatistan ile Dünya Kupası finaline yükselen Dalic, turnuvada oynadıkları üçüncü eleme maçının da uzatmaya gittiğini hatırlatarak, "Oyuncularım 120 dakika boyunca inanılmaz savaştı. Bütün oyuncularıma 'Yoruldunuz mu, çıkmak istiyor musunuz?' diye sordum. Hiçbiri oyundan çıkmak istemedi" ifadelerini kullandı.

Galibiyetle birlikte tarih yazdıklarını söyleyen Hırvatistan Teknik Direktörü, "Atılacak bir adım kaldı, tanrı da isterse şampiyon olacağız" dedi.

Karşı cephede ise Gareth Souhtgate, "Gerçekçi olmak gerekirse turnuva öncesi buralara gelmeyi beklemiyorduk ancak burada gelip böyle futbol oynadığınızda da karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek istiyorsunuz" dedi. "Aldığımız sonuç hepimize acı veriyor" diyen Southgate birçok engeli aşarak beklentilerin üzerine çıkan takımı ile gurur duyduğunu da söyledi.

Hırvatistan'a elenen İngiltere'de Cüneyt Çakır'a büyük öfkeHırvatistan'a elenen İngiltere'de Cüneyt Çakır'a büyük öfke