Portekiz’i 'durdurarak' kurtarmış!

Portekiz-İspanya maçına attığı 3 golle Cristiano Ronaldo damga vurmuştu ancak Joao Moutinho'nun yaptığı müdahale de takımını büyük bir riskten korudu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2018 Dünya Kupası B grubu açılış maçında Portekiz ile İspanya karşı karşıya gelmiş ve Ronaldo üç golle geceye damgasını vurmuştu... Cristiano Ronaldo'nun son dakikada beraberliği getiren golü ardından ortaya çok ilginç bir detay çıktı.

İlk dakikasından itibaren büyük heyecana sahne olan Portekiz İspanya maçında Cristiano Ronaldo attığı 3 gol ile geceye damga vurup maçın kahramanı oldu ancak maçta kimsenin fark etmediği gizli kahraman Joao Moutinho oldu... Ronaldo’nun 88. dakikada beraberliği getiren müthiş frikik golünde tüm takım sevinmek için Ronaldo’ya koşarken Moutinho’nun kuralları hatırlayıp takım arkadaşı Jose Fonte’yi uyarması sonucu olası İspanya golünü engellemiş oldu.

FIFA kurallarına göre, kutlama esnasında tüm futbolcular rakip saha dışına çıkarsa golü yiyen takım başlama vuruşu yapabilir. Bu durumun farkında olan Joao Moutinho, sevinç sırasında Jose Fonte’yi sahada kalması için uyararak sahada kalmasını sağladı ve takımını olası bir gol tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktan kurtardı.