Fransa 2 - 1 Avustralya

Dünya Kupası C Grubu'ndaki mücadelede Fransa, Avustralya'yı 2-1 mağlup etti. Maçın 57. dakikasında Fransa penaltıdan gelen golle 1-0 öne geçti. Avustralya da, 61. dakikada Jedinak'ın penaltı golüyle eşitliği sağladı. 80. dadikada ise Pogba'nın şık kafa golüyle Fransa 2-1 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1 milyar 400 milyon euroyla Dünya Kupası'nın en değerli takımı olan Fransa, takım değeri 58 milyon euro olan Avustralya karşısında oldukça zorlandı. Maçın ilk yarısında iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı ve devreye sıkıcı bir oyunla 0-0'lık beraberlikle gidildi.

Maçın ikinci yarısında da Fransa topa daha çok hakim olmakla birlikte pozisyon üretemedi. Maçın 57. dakikasında ise hakemin devam dediği Fransa atağı, video hakemin uyarısıyla penaltıyla sonuçlandı. Antoine Griezmann, penaltı atışıyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sadece 4 dakika sonra Fransa'dan Samuel Umtiti, ceza alanına ortalanan topa ilginç bir şekilde havaya kaldırdığı eliyle temas edince hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Mile Jedinak topu ağlara göndererek maçta 1-1 eşitliği sağladı.

Fransa 80. dakikada ise Paul Pogba'nın kafa vuruşuyla 2-1 öne geçti.

TAKIMLARIN KADROLARI

FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Tolisso, Kante, Dembele, Griezmann, Mbappe

YEDEKLER: Mandanda, Areola, Kimpembe, Rami, Sidibe, Mendy, Lemar, Matuidi, N'Zonzi, Fekir, Thauvin, Giroud

TEKNİK DİREKTÖR: Didier Deschamps

AVUSTRALYA: Ryan, Aziz Behich, Risdon, Milligan, Sainsbury, Rogic, Mooy, Jedinak, Leckie, Kruse, Nabbout

YEDEKLER: Jones, Vukovic, Degenek, Meredith, Jurman, Luongo, Arzani, Irvine, Cahill, Juric, Maclaren, Petratos

TEKNİK DİREKTÖR: Bert van Marwijk

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Fransa avustralya