Sahaya silahla giren PAOK'un sahibi İvan Savvidis özür diledi

Sahaya silahla giren PAOK'un sahibi İvan Savvidis, Yunanistan kamuoyundan özür diledi. FIFA yetkilileri ise Yunanistan hükümetiyle görüşüyor. FIFA temsilcisi Herbert Hübel kararların yetersiz kalması durumunda "Grexit"in gündeme gelebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’da, PAOK kulübünün sahibi İvan Savvidis'in sahaya silahla girmesi gündemdeki yerini konuşuyor. FIFA’nın temsilcileri, olaylar nedeniyle Atina’yı ziyaret ediyor. Bu görüşmelerin neticesinde Yunanistan’ın uluslararası futbol müsabakalarından men edilmesi gündeme gelebilir.

FIFA’nın yetkililerinin Atletizm Bakan Yardımcısı Yorgo Vasiliadisile kritik yaptığı toplantıda, Yunanistan hükümetinden futbolda şiddetin önüne geçmek için daha sert kararlar ve yaptırımlar almasını talep ettiği belirtildi.

'GREXİT O KADAR UZAK DEĞİL'

Atina’daki toplantıların başlamasıyla beraber FIFA temsilcisi Herbert Hübel, Yunanistan'da yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı. Newsit haber sitesine açıklama yapan Hubel’e göre, son günlerde Yunanistan futbolunda yaşananlar kabul edilemez nitelikte.

Yerel ve uluslararası disiplin organlarının alacağı kararlar yetersiz kalırsa “Grexit” şıkkı, yani Yunanistan’ın uluslararası futbol müsabakalarından uzaklaştırılması seçeneği gündeme gelecek. Hübel, "Grexit' artık o kadar uzak bir ihtimal değil. Yunan futbolu uçurumun kenarına geldi" dedi.

Pazar günkü PAOK-AEK maçında yaşananlar sonucunda Yunanistan Süper Ligi süresiz olarak ertelenmişti. PAOK'un sahibi İvan Savvidis dün yaptığı yazılı açıklama ile Yunanistan kamuoyundan özür diledi.

Başkan silahla sahaya girdi, PAOK-AEK maçı ertelendiBaşkan silahla sahaya girdi, PAOK-AEK maçı ertelendi

'Beli silahlı' başkan: İvan Savvidis kimdir?'Beli silahlı' başkan: İvan Savvidis kimdir?