Formula 1'e çocuklar geliyor

Formula 1 yarışlarında pilotlara eşlik eden grid kızlarının işlerine son verilmesiyle 'grid çocukları'nın kullanılacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1'in sahibi Liberty Media'nın tarafından son verilen 'grid kızları' uygulamasının yerine yeni sezonda 'grid çocukları' geliyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ile F1'in sahiplerinin ortak girişimi ile bu uygulamanın çocuklara 'ilham kaynağı' olacağı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre; FIFA ve UNICEF anlaşması ile futbolcuların seremoniye çocuklarla birlikte çıkmasını çağrıştırır şekilde, Formula 1'de grid kızlarının yerini grid çocuklarının alacağı açıklandı. ​Buna göre motor sporları kulüplerinde görevlendirilecek gençler, 2018-19 sezonunda start sinyalinin beklendiği alanda pilotlara eşlik edecek.

ÇOCUKLAR VE AİLELERİ KATILACAK

F1'in açıklamasına göre kulüpler bünyelerinden hangi çocukları F1'e göndereceklerini liyakata göre ya da çekilişle belirleyecek. Her Grand Prix'de gridde dünyanın en iyi 20 sürücüsüne eşlik edecek çocuklarla birlikte aileleri de davet edilecek.

25 Mart'ta Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak yeni sezon için konuşan F1 Ticari Operasyonlar İdari Direktörü Sean Bratches, ''Formula 1 kahramanlarının yeni kuşaklarına esin vermenin bundan daha iyi bir yolu olabilir mi'' dedi.

NE OLMUŞTU?

Formula 1'in patronu Liberty Media bir süre önce grid kızlarını, 'günümüz toplum kurallarına uymadığı' gerekçesi ile kaldırmıştı. Takımların grid kızları, pilotların isimlerinin yazılı olduğu tabelalar tutmalarının yanısıra ilk üçe giren pilotlarla birlikte podyuma da çıkıyordu.

Etiketler F1 formula 1 grid