Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce: Cenk Tosun'u henüz tanımıyoruz

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olan Cenk Tosun henüz golle tanışamadı. Everton teknik direktörü Sam Allardyce, yeni oyuncusu için "Cenk Tosun'u henüz fazla tanımıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig takımı Everton'a transfer olan Cenk Tosun, henüz kendisini gösterme şansı bulamadı. Şu ana kadar oynadığı maçlarda golle tanışamayan Cenk Tosun, adaptasyon sürecini en kısa sürede atlatmaya çalışıyor.

Hürriyet Spor Arena'da yer alan habere göre, Everton'ın deplasmanda Arsenal'e 5-1 mağlup olduğu maç öncesi Everton teknik direktörü Allerdyce, Cenk Tosun transferi sonrası takımda üç forvet oyuncusu olması ve Dominic ile Niasse'yle beraber hangisinin birinci tercih olacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Allerdyce, Cenk Tosun için şu sözleri sarf etti:

"Cenk'i henüz fazla tanımıyoruz. Yurt dışından yeni geldi ve bu bir forvet oyuncusu için en zor şeydir. Dominic şimdiye kadar en istikrarlı performans gösteren oyuncum. Buraya geldiği andan itibaren bunu kanıtladı ve benden önceki olumlu referanslarını haksız çıkarmadı.

"Burada gol faktörü var. Arsenal'e bakarsanız, Lacazette sadece 9 gol atabilmiş. Ayrıca, Arsenal bizden daha fazla pozisyona giriyor. Cenk'in zorlandığı kesin; ama bu Premier Lig'deki ilk sezonunda olabilecek şeyler."

Arsenal maçında Cenk Tosun, 78'inci dakikada Niasse'nin yerine oyuna girdi fakat etkili olamadı.