Griezmann'dan 'ırkçı taklit' için özür

Atletico Madrid’in Fransız yıldızı Antoine Griezmann, kendisini siyaha boyayıp basketbol forması giydiği bir fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Irkçılık yaptığı tepkileri üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kendisini siyaha boyayıp basketbol forması giydiği bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Atletico Madridli ünlü futbolcu Antoine Griezmann, gelen ‘ırkçılık’ tepkileri üzerine özür diledi.

Atletico Madrid’in Fransız yıldızı Antoine Griezmann, sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla gündem yarattı.

Instagram hesabını aktif kullanan başarılı futbolcu, kendisini siyaha boyayıp basketbol forması giydiği bir fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Kadrosunda birçok siyahi oyuncu olan Fransa Milli Takımı’nda forma giyen 26 yaşındaki forvetin bu hareketi, sosyal medyada ‘ırkçılık’ olarak nitelendirildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, gelen tepkiler üzerine fotoğrafı kaldırıp, bir de yazı yazan Griezmann, “Basketbolu komedi ve şov ile birleştiren Harlem’i çok sevdiğim için bu şekilde bir fotoğraf paylaştım. İncittiğim kişilerden özür dilerim” dedi.

Yüzünü siyaha boyayarak siyahileri taklit etme, 19’uncu ve 20’nci yüzyılın başında özellikle ABD’de oldukça popülerdi. Siyahilerin insan hakları mücadelesinin sonucunda bu yöntem, 1960’larda marjinalleşerek kayboldu. Günümüzde bu yöntemle mizah yapmak, ‘ırkçılık’ olarak değerlendiriliyor.