Galatasaray tribününde açılan pankart için iki başmüfettiş görevlendirildi

Galatasaray maçında açılan pankartta "FETÖ mesajı" olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın pankartla ilgili iki başmüfettiş görevlendirdi. Tartışmalar üzerine açıklama yapan TFF, statlara alınacak pankartlarla ilgili kararın sorumluluğunda olmadığı belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray taraftarlarının Fenerbahçe maçında yaptığı koreografiyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın pankartla ilgili iki başmüfettiş görevlendirdiği belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ilgili yaşanan gelişmelerin ardından bir açıklama yayınladı. TFF, statlara pankart alınıp alınmamasıyla ilgili kararı kendilerinin değil, kulüpler ve emniyete ait olduğunu kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, Sarı kırmızılı tribünde yapılan koreografiyle ilgili iki başmüfettiş görevlendirdi. Başmüfettişler, konu ile ilgili çalışma yapmak üzere yarın İstanbul'da olacak. Bak'ın konuya tepki gösterdiği ve en ince detayına kadar araştırılması talimatı verdiği öne sürüldü. Bak'ın gelişmeler ile ilgili başmüfettişlerden anlık bilgi istediği belirtildi.

TFF: PANKART VE DÖVİZLER BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL

Yaşananların ardından TFF yazılı açıklama yaptı. Statlara alınacak pankartlarla ilgili kararının müsabaka güvenlik amiri, emniyet ve kulüplerinin sorumluluğunda belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik uyarınca müsabakalara girişte pankart, afiş ve diğer malzemelerin kontrolünü yapmak, gerektiğinde içeri almamak, stadyuma alınmayacak pankart ve dövizleri belirlemek Mülki İdare Amiri tarafından görevlendirilen Müsabaka Güvenlik Amiri, Emniyet Birimleri ve Spor Kulüplerinin yetki ve sorumluluklarındadır.

Bu nedenle taraftarların, spor alanına sokmak istedikleri afiş veya pankartlara karar vermek Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetki ve sorumluluğunda değildir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız." (İSTANBUL/DHA)

Başbakan'dan Galatasaray'ın koreografisine soruşturma talimatıBaşbakan'dan Galatasaray'ın koreografisine soruşturma talimatı