Fatih Terim görevi bıraktı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Levent'teki tesislerinde yönetimle bir araya gelen Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı. Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada "Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevinden istifa etti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğünü bıraktı. Karşılıklı anlaşarak görevden ayrıldı" dedi.

Federasyonun internet sitesinde de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan bir takım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır. Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz" denildi.

Fatih Terim'den 3 kuruşluk davaFatih Terim'den 3 kuruşluk dava

SPOR BAKANI BAK'TAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Samsun’da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Türkiye ve İran erkek voleybol takımları arasında oynanan yarı final maçını tribünden izledi. Türkiye’nin kazandığı maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bak, Fatih Terimle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

“Fatih Terim hocamız Türk Milli Takımı’na, Galatasaray’a yurt dışındaki takımlarda önemli görevler üstlendi, önemli başarılar elde etti. Türk sporuna hem sporcu iken hem de antrenör iken büyük hizmetlerde bulundu. Son gelişmeler çerçevesinde futbol federasyonu ile kendileri bir araya gelmişler, durumu değerlendirmişler ve böyle bir karar almışlar. Türk futbolu için hayırlı olsun diyorum bu karar. Türk futbolu mücadelesine devam edecektir. Ve inanıyorum ki bu bir bayrak yarışı yeni antrenörümüz gelecek ve biz yine hedeflerimize doğru Türk futbolu Türk sporu olarak koşacağız."

Rüştü Reçber'den Terim'e yanıt: Tehdit dolu mektubunuzu okudumRüştü Reçber'den Terim'e yanıt: Tehdit dolu mektubunuzu okudum

Terim'den Reçber'e yanıt: 2-3 kez düşün!Terim'den Reçber'e yanıt: 2-3 kez düşün!

Fatih Terim'in karıştığı kavganın yeni görüntüleri çıktıFatih Terim'in karıştığı kavganın yeni görüntüleri çıktı

Fatih Terim: Edepsiz bir teklif aldımFatih Terim: Edepsiz bir teklif aldım

Fatih Terim mekan bastı: 6 kişiye darpFatih Terim mekan bastı: 6 kişiye darp

HDP'den Fatih Terim sorularıHDP'den Fatih Terim soruları

NE OLMUŞTU?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Adana Demirspor eski başkanı Selahattin Aydoğdu arasında Alaçatı'da 'mekan basma' olayı yaşandı. Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

Daha sonra eski milli futbolcu ve Hürriyet köşe yazarı Rüştü Reçber köşesinde Terim'i, "Öncelikle hocam, olay nerede, nasıl, ne şekilde olursa olsun, yüzde 100 haklı bile olsanız, yaptığınız çok ama çok yanlış. Aslında bunun siz de farkındasınız... Bir anlık sinirle de, aşırı tahrikle de olsa, bu yanlış ortadan kalkmaz. Bir anlık sinirle de, aşırı tahrikle de olsa, bu yanlış ortadan kalkmaz.

Hepimiz bir şeyleri değiştirmek, geliştirmek ve güzel bir noktaya ulaşmak için çaba sarfederken, sporun başındaki insanların bu yaptıklarını kabul etmek bana ters düşüyor" sözleriyle istifa etmeye davet etti. Terim, Reçber'in çağrısına açık mektup yazarak yanıt verdi ve 3 kuruşluk tazminat davası açtı.