Amedsporlu Şehmus 'Rakibimizi güllerle karşılayalım' derdi

Trafik kazasında hayatını kaybeden Amedspor’un kaptanı Şeyhmus Özer, memleketi Ergani’de toprağa verildi. Takım arkadaşı Abdullah Çetin kaptanın 36 yaşında olduğunu hatırlattı: 'Amedspor şampiyon olsun, futbolu o zaman bırakacağım diyordu...'

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Eylül ayında bir grup gazeteci arkadaşım İstanbul’dan Diyarbakır’a gelmişlerdi. Başka bir program için şehirdeydiler ancak şimdi tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak onları Amedspor’un maçına davet etmişti.

Amedspor, kendi sahasında önemli bir maça çıkacaktı. “Çocuklar ölmesin, maça gelsin” pankartı nedeniyle ceza almış takım, şampiyonluk yarışında en büyük rakiplerinden bir olan İstanbulspor’la karşılaşacaktı.

Bu önemli karşılaşmayı İstanbul’dan gelen gazeteci arkadaşlarımla izledim. Kimi kararları nedeniyle hakeme öfkelendiğimiz anları saymazsak, iyi bir maç izledik. Maçın ikinci yarısının hemen başında Amedspor’lu Mansur Çalar’ın attığı gol, hepimizi oturduğumuz yerden zıplatmıştı.

Maçtan sonra Amedspor’lu futbolcuların soyunma odasına gitmiştik. Hepsini oynadıkları futbol ve aldıkları galibiyet için kutlamıştık. Maçtaki tek golün sahibi Mansur, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle mahkemelik olan Deniz Naki ve elbette takımın kaptanı Şehmus Özer, biz gazetecilerin favori futbolcularıydı o gün. Hepsiyle fotoğraflar çektirdik. Şehmus Özer’in de içinde yer aldığı bu fotoğrafı, o günün anısı olarak saklıyordum.

amedspor-soyunma-odasi

İstanbulspor maçından sonra art arda galibiyetler alan Amedspor liderlik koltuğuna oturmuştu. Son haftalarda aldığı yenilgiler, teknik direktörün görevini bırakması, Deniz Naki’nin 4 maç ve 40 bin lira ceza alması, Amedspor’un zor günler geçirdiğine işaret ediyordu. Amedspor’un Eşbaşkanı Nurullah Edemen, kendisiyle yaptığımız söyleşiyi, “Direne direne kazanacağız” diye bitiriyordu. Biz söz konusu söyleşiyi yaparken, Amedspor’u başka bir felaketin beklediğini bilmiyorduk elbette.

Felaket haberi 20 Aralık Salı gecesi geç saatlerde düştü sosyal medyaya. Şehmus Özer, Malatya’dan Diyarbakır’a dönerken Elazığ’da trafik kazası geçirmişti. Kazanın nasıl olduğu konusunda Nurullah Edemen, edindiği bilgileri bir gün sonra basınla paylaştı. Buna göre Şehmus Özer Malatya’da katıldığı düğünden Diyarbakır’a dönerken, kullandığı araç Gözeli bölgesinde uçuruma yuvarlandı. Kazanın gerçekleştiği bölgede trafiğin yoğun olmadığına, bu nedenle kimsenin kazaya tanık olmadığına dikkat çeken Edemen, ön otopsi raporuna göre, Özer’in donarak hayatını kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

KARDEŞLERİNE İLHAM OLDU

Şehmus Özer, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, 1980 yılında ailesinin 5’inci ve ilk erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Futbola da burada, Erganispor’un alt yapısında başladı. 1998 yılında profesyonel futbolcu olarak mukavele imzaladı. Erganispor’dan sonra ikinci adresi transfer olduğu Yeni Malatyaspor'du.

Futbol kariyeri boyunca Mardinspor, Şanlıurfaspor, Gümüşhane Doğanspor, Altay, Karşıyaka, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, Mardinspor formasını terlettiği takımlar oldu. 2014 yılında Amedspor’a transfer oldu. Amedspor'da 3 sezonda 86 maçta forma giyip 35 gol attı.

Amedspor taraftarının gönlünü fetheden Şehmus Özer, kendisinden sonra doğan üç erkek kardeşine de ilham kaynağı olmuştu. Nezir, Sadettin ve Zülküf de ağabeyleri Şehmus gibi futbolu tercih etti.

EVLİYA ÇELEBİ GİBİ BİR FUTBOLCUYDU

Şehmus Özer’in hayatını kaybettiği duyulduktan sonra eski kulüpleri başsağlığı mesajları yayınladı. Mesajlar, Şehmus Özer’in formasını giydiği takımlarda sevilen bir futbolcu olduğunu gösterir nitelikteydi.

Eski futbolcu ve spor yazarı Selim Kaya da, Şehmus Özer’in sevilen bir insan olduğuna dikkat çekti. Gazete Duvar’a konuşan Kaya, “Formasını giydiği takımlarla sorun yaşamadı Şehmus, çünkü çok hümanist, çok pozitif bir insandı. Arkadaş canlısı, sözünün eri bir insandı” sözleriyle anlattı arkadaşını.

Özer’in futbol kariyeri boyunca birçok takımın formasını giydiğini hatırlatan Kaya, “Futbolun Evliya Çelebi’si gibiydi. İzmir’in iki önmeli takımı Altay ve Karşıyaka’da forma giydi. Sonra Kayseri, Mardinspor, Şanlıurfaspor… Kötü geçen sezonları oldu, ama her zaman oynadığı takımların sevilen futbolcusu oldu.”

Özer’in 16 yaşında futbola başladığını, yaklaşık 20 yıldır top oynadığını söyleyen Kaya, “Artık 36 yaşındaydı ve futbolu bırakmayı düşünüyordu. Ancak 20 yıl futbol oynayan insan futboldan uzaklaşamaz. O da kariyerine teknik direktör olarak devam etmeyi düşünüyordu” dedi.

‘BİZ GÜLLERLE KARŞILAYACAĞIZ’

Amedspor’da birlikte top koşturduğu arkadaşı Abdullah Çetin ise, Özer’i şöyle anlattı: “3 yıl Mardinspor’da, 2 yıl da Amedspor’da birlikte oynadık. Şehmus’tan kimse şikayetçi olmamıştır. Çok sakin, çok disiplinli bir futbolcuydu. Takımın kaptanıydı ve hepimize ağabey gibi yaklaşırdı.”

Amedspor’un deplasman maçlarında uğradığı saldırılara da değinen Çetin, “Bu saldırılar karşısında da hep soğukkanlı davrandı. Bizi yatıştırarak, ‘Sahaya çıkıp futbolumuzu oynayalım’ diyordu. ‘Ne olursa olsun, rakibimizi güllerle karşılayalım’ diyen gerçek bir kaptandı” ifadelerini kullandı.

Özer’in futbolcu arkadaşlarıyla saha dışında da iyi bir diyalog kurduğunu belirten Çetin, “Birlikte çok zaman geçirirdik. Sorunlarımız varsa ilgilenir, çözmeye çalışırdı” dedi.

Şehmus Özer’in 36 yaşında olduğuna dikkat çeken Abdullah Çetin, “Amedspor şampiyon olsun, futbolu öyle bırakacağım” dediğini aktardı.