Şarapova 9 aydan sonra ilk kez korta çıktı

Dünyaca ünlü Rus tenisçi, aldığı cezanın ardından ilk kez kortdaydı. 29 yaşındaki sporcu maçtan büyük zevk aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS), yasaklı bir madde olan meldonyum kullanması nedeniyle ceza verdiği Rus tenisçi Mariya Şarapova, 9 ayın ardından ilk kez korta çıktı.

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen hayır turnuvası World Team Smash Hits’e katılan Şarapova, ABD’li Taylor Johnson’la birlikte çıktığı korttan Martina Navratilova ve John McEnroe karşısında mağlup ayrıldı.

Dünyaca ünlü müzisyen Elton John’un AIDS vakfı için düzenlenen etkinlikteki maç sonrasında konuşan Rus tenisçi, “Bir süredir kortlarda bulunmadım, hem partnerim hem de benim için heyecanlı ve eğlenceli bir maçtı” dedi.

NE OLMUŞTU?

CAS, meldonyum kullanımının ‘kayda değer bir suç olmadığı’ değerlendirmesinin ardından Şarapova’nın 2 yıllık cezasını 15 aya indirmişti. Şarapova Nisan 2017'de resmi müsabakalara geri dönebilecek. Şarapova’nın Ocak 2018’de sona erecek ceza öncesinde katıldığı son turnuva, ocak ayında düzenlenen Australian Open-2016 olmuştu. (Sputnik)