Olimpiyat tarihinde bir ilk: Üçüz sporcu

Olimpiyat oyunları daha önce ikizler gördü ama üçüzlerle hiç karşılaşmamıştı. Luik kardeşler çocukluk dönemlerinde merak saldıkları atletizmde bir ilki gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Estonyalı Leila Luik, Liina Luik ve Lily Luik kardeşler, olimpiyat tarihindeki yarışacak ilk üçüzler olmaya hazırlanıyor.

Son olarak pazar günü koşulan Hamburg Maratonu’nda olimpiyat barajını üçüncü kardeşin de geçmesi ile 14 Ekim 1985 doğumlu üç atlet de Rio’da yarışma hakkı kazandı. 1 Haziran’a kadar başka bir Estonyalı atletin daha iyi bir derece yapmaması halinde Baltık ülkesi olimpiyat tarihine üçüz gönderen ilk ülke olmayı başaracak.

Al Jazeera'nın haberine göre bir ülkenin maratona üç atletten daha fazlasını göndermesi mümkün değilken, Estonya’da Leila, Liina ve Lily kardeşler dışında kadınlar maratonunda 2:45:00 olan olimpiyatlara katılma barajını geçen bir isim olmadı.

14 Ekim 1985’te dünyaya gelen üçüzler için daha şimdiden sosyal medyada kampanya başlatıldı. “Üçüzler Rio’ya” hashtagiyle atılan mesajlarla Luik kardeşlere büyük destek verilirken, spor kamuoyunda da üçüzlere verilen önem giderek artmaya başladı.

Olimpiyatlar daha önce ikiz kardeşleri görmüştü. 1972, 1976, 1980 ve 1984 Kış Olimpiyatları'nda Sharon ve Shirley kardeşler Kanada adına yarışmıştı. 2000, 2004, 2008 ve 2012 yarışan, son olimpiyatlarda bronz kazanan kanocu ikiz kardeşler Pavol ve Peter Hochschornerlar Slovakya'yı temsil etmişti (HABER MERKEZİ)