VİDEO

Duvar Özel... Soylu'nun patlama sonrası ABD mesajı ilişkileri nasıl etkileyecek?

Türkiye'nin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye-ABD ilişkilerindeki son gelişmeleri Gazete Duvar canlı yayınında değerlendirdi.

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası taziyede bulunan Amerikan Büyükelçiliği’nin mesajına yönelik ‘’Taziyelerini kabul etmiyoruz" dedi. Soylu'nun "Kobani'nin terör bölgelerini destekleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz tartışılmalıdır’’ sözleri ABD’de nasıl karşılık buldu?

  • ABD 8 Kasım'da Kongre üyeliği, valilikler, eyalet ve yerel pozisyonlar için sandık başına gitmişti. Resmi sonuçlar hala belli değil ve oy sayımı bıçak sırtında devam ediyor.
  • Cumhuriyetçilerin yükselişini temsilen bir “Kırmızı Dalga” geleceği öngörüleri gerçek olmadı. ABD’de ara seçimlerin kazananı kaybedeni kim?
  • Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 15 Kasım Salı günü 2024 başkanlık seçimi için adaylığını açıklayacağı bildirildi. Ara seçimlerden sandıktan büyük bir başarı ile çıkılmadığı düşünülürse, Trump’ın 2024’teki şansı nedir?
  • ABD ara seçimleri Türkiye ilişkilerinde ne getirecek?

2010-2014 yılları arasında Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği görevini yürüten emekli diplomat Namık Tan Gazete Duvar canlı yayınında değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)