Sosyal medyada barınamayanlara destek: #öğrencinintarafındayım

'Barınamayanlar' hareketi başlatan üniversitelilere sosyal medya ve sokaktan da destek yağıyor. Binlerce kişi balkonlarına battaniye asıp #öğrencinintarafındayım etiketini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fahiş yurt ücretleri ve ev kiralarını protesto edip 'Barınamamayanlar' hareketi başlatan ve parklarda sabahlamaya başlayan üniversite öğrencilerinin eylemi 5. gününde.

Hareketin tüm Türkiye'ye yayılmasının ardından polisin çıkardığı türlü engellere ve gözaltılara rağmen gençler eylemi farklı mecralara da taşıyarak büyütüyor. 

Sosyal medya hesabından vatandaşlara seslenen gençler "Durumumuza üzülüp geçmeyin" çağrısı yaptı: Lütuf beklemiyoruz, sadaka istemiyoruz. Sadece kendi başımızı sokacak bir yer değil, milyonlarca öğrencinin hakkını arıyoruz... Bizi duyan, gören, takip eden herkese sesleniyoruz. Durumumuza üzülüp geçmeyin... Uyuyamayan öğrenciler olduğunu bile bile uyumayın, kalkıp uykusuzluğumuza, sırt ağrılarımıza, yorgunluğumuza ortak olun. Mahallenizin parkında yanımızdan geçip gitmeyin. 'Ben ne yapabilirim ki?' demeyin. Yanımıza gelin, gelemiyorsanız en yakın parkınıza çıkın, çıkamıyorsanız biz parkta battaniyelerimize sarılıyken siz de battaniyelerinizi balkonunuza asın. Bizi takip edin, paylaşın, herkese anlatın, yazın, çizin. Barınamayanlara ses, öğrencilere taraf olun." 

 Bu çağrının ardından sanatçılar, yazarlar, karikatüristlerve akademisyenler de dahil olmak üzere binlerce kişi sosyal medya hesaplarından #öğrencinintarafındayım paylaşımı yapıp, balkonlarına astıkları battaniyelerin fotoğraflarını yayınladı.  

(HABER MERKEZİ)