Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yakalama kararı: Yurt dışına çıkmış

Savcılık, motosikletli kuryenin öldüğü kazayla ilgili Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yakalama kararı talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud, İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden oldu.

 

'YURT DIŞI ÇIKIŞ KAYDI VAR'

DHA'nın haberine göre, kazayla ilgili Mohamud hakkında yakalama kararı talep edildi.

Yakalama emri kararında şu ifadeler yer aldı: “Şüpheliye ulaşılamadığı, şüphelinin yurt dışı çıkış kaydı olduğu anlaşılmakla, şüpheli hakkında 5271 sayılı CMK'nın 98/1. maddesi uyarınca hakkında yakalama emri düzenlenmesine, yakalandığında, yakalama anından itibaren 24 saat içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi, bu süre içinde hazır edilemeyecekse yakalandığı yer Cumhuriyet başsavcılığı tarafından öncelikle, bu işlem yapılamıyorsa en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından SEGBİS sisteminde hazır edilmesi, ifadesinin alınması ve ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının sevk durumunun değerlendirilmesi hususunun, yakalama emir yazısı ve yakalama müzekkeresinde belirtilmesine, karar verilmesi kamu adına talep olunur."   (HABER MERKEZİ)

Etiketler somali savcılık