Motokurye Göçer'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporu, tutanağı çürüttü: Kazada Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu kusurlu

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamud'un çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazayla ilgili bilirkişi raporu, kaza sonrasındaki polis tutanağındaki iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da, Avrasya Tüneli çıkışında Zeytinburnu istikametinde bir diplomata ait olduğu iddia edilen otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Ağır yaralanan Göçer, tedavi gördüğü hastanede 6 gün sonra yaşamını yitirdi.

Motokurye Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan otomobilin ise Somali Konsolosluğu’na ait olduğu, aracı ise Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud’un kullandığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanının oğlu polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

DHA'nın haberine göre, olayın ardından bugün adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, kazanın olduğu gün havanın açık olduğu, yerleşim yeri içi yolun düz ve yol yüzeyinin kuru olduğu belirtildi. Ayrıca, yolda kazaya etken olabilecek herhangi bir sorunun olmadığı ifade edildi.

MOHAMUD'UN İFADESİNİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YALANLADI

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamud'un ifadesine de yer verilen bilirkişi raporunda, Mohamud'un, ön tarafında seyir halinde bulunan ismini olay nedeni ile öğrendiği Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosikletin bir anda hiç sinyal vermeden frene bastığı ve sağa dönüş yaptığı, bu sırada kaskının da bulunmadığını, motosikletin durması ve yolun kenarında bulunan kaldırıma doğru dönüş yaptığı esnada aracının frenine bastığını ancak duramayarak ve istemeyerek motosiklete çarpmak durumunda kaldığını, devamında motosiklet sürücüsünün savrulduğunu ve düştüğünü, bu esnada aracının hızının 50-55 kilometre hızda olduğunu, kendisinin de yolun kenarında durarak şahsın yanına gittiğini belirttiği ifade edildi.

Bilirkişi raporunda kamera görüntülerinin incelendiği vurgulanarak, motosikletin en sağ şeritte yavaşladığı, ancak aracın yavaşlamayarak motosiklete doğru yaklaştığı, motosikletin durma derecesinde en sağ banket boşluğuna ilerlerken aracın yavaşlamayıp arka sağ kısımdan çarptığı kaydedildi.

Motosikletin savrulduğu, aracın ise kameranın olduğu açıda tam duramadığı belirtildi. Raporda, kurye Yunus Emre Göçer'in kontrollü şekilde yavaşlayarak sağ tarafa geçiş yapması nedeniyle, kaza esnasında Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre herhangi bir ihlal ve kusurunun bulunmadığı belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un ise önde giden aracı yeterli ve güvenli mesafeden izlemediği, araçlar arasında mesafe bırakmadığı gerekçesiyle asli kusurlu olduğu vurgulandı. Rapor, savcılığa sunuldu.

Kazanın ardından hazırlanan tutanakta Göçer suçlanmıştı. 

Göçer Ailesi'nin avukatı Iyaz Çimen, polis tutanağıyla ilgili olarak "Polis tutanağında 'Bir anda yolun ortasında yavaşlayıp kaldırıma çıkmaya çalıştı. Kaldırıma çarpınca otomobilin de olduğu kaza meydana geldi' deniyor. Mohamud, yaklaşık 70-80 kilometre hızla seyir halindeydi. Kazanın öncesine dair bir tartışma ya da husumet yok" demişti. (HABER MERKEZİ)