SOHR: IŞİD'le çatışmalarda 10 Suriye askeri öldü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rakka'da Suriye askerleri ve IŞİD'in 'uyuyan hücreleri' arasındaki çatışmalarda 10 askerin öldüğünü, altı askerin yaralandığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'da Suriye askerleriyle IŞİD arasında çıkan çatışmalarda 10 Suriye askerinin öldüğünü iddia etti. 

Reuters'ın aktardığına göre, çatışmaların dün gece yaşandığını ve yaralıların da olduğunu belirten SOHR, IŞİD'lilerin Madan köyü çevresinde Suriye ordusunun kurduğu kontrol noktalarına saldırdığını bildirdi. SOHR, çatışmalarda en az altı Suriye askerinin de yaralandığı bilgisini paylaşırken, Suriye medyası çatışmalarla ilgili haber geçmedi. IŞİD de propaganda kanallarından çatışmaları üstlenen herhangi bir açıklama yapmadı. 

'VUR-KAÇ SALDIRILARI SON AYLARDA DAHA KANLI BİR HÂL ALDI'

SOHR Direktörü Rami Abdel Abdelrahman, IŞİD'in 'uyuyan hücrelerinin özellikle daha önce kontrol ettiği geniş çöl alanlarındaki vur-kaç saldırılarına' devam ettiğini kaydederek bu saldırıların son aylarda 'daha cesur ve kanlı bir hâl aldığını' belirtti. 

IŞİD, geçen hafta örgütün lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'nin öldürüldüğünü doğrulamıştı. IŞİD sözcüsü, örgütle bağlantılı Telegram kanallarında yayımlanan ses kaydında, Kureyşi'nin İdlib'de Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) örgütüyle 'doğrudan çatışmalarda öldüğünü' söylemiş, El Kureyşi'nin tam olarak ne zaman öldürüldüğü hakkında ayrıntı vermeden öldürülen liderin yerine Ebu Hafs El Haşimi El Kureyşi'nin geldiğini duyurmuştu.

IŞİD Sözcüsü, Telegram'da yayınlanan ses kaydında, Suriye'nin İdlib vilayetinde silahlı muhaliflerin elindeki bölgeleri kontrol eden Heyet Tahrir El Şam örgütünün IŞİD liderini öldürdükten sonra cesedini Türkiye'ye teslim ettiğini ileri sürmüştü. (DIŞ HABERLER)