Söğütlük Doğal Kalsın Platformu’ndan millet bahçesine karşı dilekçe

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, İzzet Arseven Söğütlük Kent Ormanı’nın millet bahçesinin dönüştürülmesine karşı hazırladıkları dilekçeleri Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sundu.

Edirne Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını platform adına Ziya Gökerküçük yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, kent merkezinde bulunan İzzet Arseven Söğütlük Kent Ormanı’nın millet bahçesine dönüştürülmesine karşı bir adım daha attı.

Daha önce konuyla ilgili basın açıklaması yapan ve imza kampanyası başlatan platform, millet bahçesine karşı hazırladıkları dilekçeleri, bugün Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Aynı dilekçe, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve İstanbul Orman Müdürlüğü’ne de iletildi.

‘TAŞKIN ORMANINDAN BİR TANE VAR, O DA BURASI’

Edirne Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını platform adına Ziya Gökerküçük yaptı. Gökerküçük, o bölgenin Orman Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirterek, “Ağaç kesilmesi gerekiyor. Bakım için değil. Bunun için ne kadar ağaç kesilecek? Bu soruların cevaplarını Orman Müdürlüğü’nden istiyoruz. Taşkın ormanı burası. Taşkın ormanından Türkiye’de bir tane var. O da burası. Buna rağmen neler yapacaksınız? Sorularımızdan bazıları da bu" diye konuştu.  

Soruların bir an önce gelmesi için bekleyeceklerini dile getiren Gökerküçük şu ifadeleri kullandı: "Devletin veya herhangi bir şirketin yaptığı tüm işlerden bizim haberdar olmamız gerekir. Bilgi Edinme Kanunu'na göre biz bu dilekçeyi veriyoruz. Umarız tez zamanda sonuçlar gelir. Umarız ilgili birimler, yetkilerini kullanarak Söğütlük’teki millet bahçesi kararından vazgeçer.”

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Edirne’de eğer bir bahçe yapılacaksa, başka ağaçlandırılmış bölgelerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.