Sol Parti’den ormanın millet bahçesi olmasına tepki

Sol Parti Edirne Merkez Teşkilatı üyeleri, bugün Söğütlük Kent Ormanı önünde bir araya gelerek halkın kullanımında olan ormanlık alanın millet bahçesi yapılmasına karşı açıklama yaptı.

SOL Parti üyeleri, kent ormanı önünde basın açıklaması yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından beş yıl önce Orman Müdürlüğü’nden Edirne Belediyesi’ne 29 yıllığına kiralanan Söğütlük Kent Ormanı, belediyeden alındı. Ormanın, ‘3 Nehir 1 Şehir’ projesi kapsamında millet bahçesi yapılması planlanıyor. 

Karaağaç Mahallesi’nde 250 dönümlük bir alanda yer alan kent ormanı, Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen yazı üzerine belediye tarafından boşaltıldı. Edirne’deki Sol Parti üyeleri, bugün kent ormanı önünde bir araya gelerek alınan karara tepki gösterdi.

‘SÖĞÜTLÜK’Ü BUGÜNKÜ HALİ İLE KULLANANLAR MİLLET DEĞİL Mİ?’

Parti adına basın açıklamasını okuyan Sol Parti Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan, “Çolak, Siyasal iktidar kendi yaşam biçimine, kendi dünya görüşüne uygun görmediği her şeyi ya yok ediyor ya da bir bahane uydurup değiştiriyor” dedi.

Çolak, “Yapılmak istenenin, yapılacak olanın ne olduğunu biz biliyoruz. Birilerine rant sağlamak ve kendi yaşam biçimlerini bize dayatmak” ifadelerini kullandı. Çolak açıklamaya şöyle devam etti: “Söğütlük Kent Ormanı’nda Edirne Belediyesi, temizlik ve bakım hizmetlerinin yanı sıra, belediyenin işlettiği ufak bir mekan ile Edirnelilere hizmet veriyordu. Söğütlük, kentlilerin soluklandığı, ailesi ile gelip piknik yaptığı, alkollü alkolsüz içkilerini kimseyi rahatsız etmeden içtikleri bir yaşam alanıdır ve öyle kalmalıdır. Söğütlük’ü ‘millet bahçesi’ yapacağız diyorsunuz, soruyoruz: Söğütlük’ü bugünkü hali ile kullananlar millet değil mi?”