Siyasilerden deprem çağrıları: Milli yas ilan edilsin

Siyasi parti liderleri ve temsilcileri, depremin ardından yardım çağrılarında bulundu, milli yas ilan edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP milletvekilleri, depremin ardından yardım çağrısında bulundu. Akşener, kan bağışına destek isterken Babacan dayanışma çağrısı yaptı. İYİ Parti, CHP ve DEVA yetkilileri, deprem bölgesine doğru heyetlerin yola çıktığını söyledi. 

AKŞENER: TÜM VATANDAŞLARIMIZI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti üyelerine ve vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu. Akşener, “Ülkemiz hepimizin içini yakan büyük bir deprem felaketiyle mücadele ediyor. Bu zorlu süreçte yaralılarımıza can olabilmek ve acılarımızı bir nebze olsun hafifletebilmek için başta İYİ Parti teşkilatları olmak üzere tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum” dedi.

Akşener ayrıca deprem nedeniyle başkanlık divanı, milletvekilleri ve genel idare kurulu üyelerinden oluşan parti heyetini, bölgeye gönderdi. Heyet içerisinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Adana, İstanbul, Mersin, Konya ve Samsun milletvekili yanı sıra parti yöneticileri de yer aldı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İYİ Parti olarak bu süreçte milletimizin hassasiyetini, birlikteliğini vurgulamak ve dünyaya daha iyi gösterebilmek adına ülke sathında 'milli yas' ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Gün beraberlik günü, devlet-millet el ele vererek mücadele ve yaraları sarma günüdür” ifadelerini kullandı.

CHP HEYETLERİNE HER İLDE BİR MYK ÜYESİ EŞLİK EDECEK

CHP milletvekilleri de deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Alınan bilgilere göre, heyetlere her ilde bir MYK üyesi başkanlık edecek. CHP milletvekilleri, Maraş, Adana, Hatay, Osmaniye, Kilis, Antep, Adıyaman, Urfa, Diyarbakır ve Malatya illerinde ihtiyaçların saptanması, eksikliklerin giderilmesi ve koordinasyonun sağlanması görevlerini üstlenecekler. MYK üyeleri ve görevlendirildikleri iller şöyle oldu. "Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç-Maraş, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba-Malatya, Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol-Elazığ, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca-Adana, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka-Antep, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan-Urfa, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel-Adıyaman, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi-Osmaniye ve Kilis, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel-Hatay, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın-Diyarbakır.”

BABACAN: ACIMIZ BÜYÜK, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremlerin ardından kan bağışı, temel gıda ve giyim maddelerinin afet bölgesine ulaştırılması ve barınma ihtiyacının karşılanması için halka yardım çağrısında bulundu. Babacan, “Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için, bu büyük afetin yaralarını sarabilmek için dayanışma içinde olalım” diye konuştu.

Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Babacan şu ifadeleri kullandı: “Acımız büyük. Sözün bittiği yerdeyiz. Milletçe başımız sağ olsun. Bu, gerçekten büyük bir afet. Yakın tarihimizin en büyük depremlerinden birisiyle karşı karşıyayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum. Arama kurtarma faaliyetlerinde çalışan bütün gönüllülerimize, görevlilerimize Allah’tan güç, kuvvet vermesini diliyorum.”

DEVA Partisi olarak bütün il başkanlıklarında Afet Koordinasyon Merkezleri kurduklarını belirten Babacan, şunları söyledi: "Amacımız; ihtiyacı olan vatandaşlarımız ile bu ihtiyaçları karşılayacak birimler arasında bir iletişim köprüsü kurabilmek. Gerçekten çok ihtiyaç var. Kan bağışı en önemli konulardan bir tanesi. Temel gıda maddeleri, temel giyim maddeleri, barınma… Bunlar çok önemli konular. Bunlarla ilgili hem gerekli basın açıklamalarımızı yaptık hem de teşkilatlarımıza gerekli bütün talimatları verdik. Bütün DEVA teşkilatları şu anda yoğun ve gayretli bir şekilde çalışıyor. Şu anda ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması gereken bir dönemdeyiz. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Hep beraber bu büyük afetten ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için, bu büyük afetin yaralarını sarabilmek için dayanışma içinde olalım. Birlik, beraberlik içinde olalım.” (HABER MERKEZİ)