'Matrix'in devam filmleri Stanley Kubrick nedeniyle uzadı'

Bill Pope, Matrix'in uzamasına Kubrick'i neden gösterdi: Kubrick'i öldürmek istedim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Matrix filmlerinin görüntü yönetmeni Bill Pope, devam filmi çekimlerinin uzamasının suçunu yönetmen Stanley Kubrick’e attı. Pope, filmin senaryosunu yazan ve yöneten Wachowski Kardeşlerin, Stanley Kubrick'in bir kitabını okuduklarını ve o yüzden sahnelerin pek çok kez tekrarlandığını belirtti.

IndieWire'ın aktardığına göre, “The Matrix” filminin devam filmleri iç içe çekilmiş ve çekimler uzayarak tam 276 gün sürmüştü. Görüntü yönetmeni Roger Deakins'in podcast yayınına katılan Matrix filmlerinin görüntü yönetmeni Bill Pope, çekimlerin uzun sürmesinin sebebi olarak Stanley Kubrick’i göstererek, Matrix'te çalışmanın müthiş bir deneyim olduğunu ama devam filmlerinin bir azaba dönüştüğünü belirtti. Pope, "Devam filmlerinde artık özgür değildik. Herkesin gözü üzerimizdeydi. Çok fazla baskı altındaydık. Filmler içten içe hoşuma gitmiyordu. Başka türlü yapmalıydık diye düşünüyordum. Çok fazla çekişme yaşanıyordu, şahsi problemler ortaya çıkmıştı ve bunlar kameraya da yansıyordu" dedi.

'KUBRİCK'İ MEZARINDAN ÇIKARIP ÖLDÜRMEK İSTİYORDUM'

"İlk filmde iyi olan ne varsa devam filmlerinde tam tersi oldu" diyen Pope çekimlerin uzamasına ilişkin "Wachowski kardeşler, Stanley Kubrick’in yazdığı lanet olası bir kitap okumuşlar. Kubrick kitapta, 'Bir oyuncuyu yıpratmadan ondan doğal bir performans alamazsınız’ diyormuş. Bu nedenle 90 tekrar alınıyordu. Gerçekten Stanley Kubrick’i mezarından çıkarıp öldürmek istiyordum" ifadelerini kullandı.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)