David Lynch kısa filmini Youtube'da yayınlayacak

David Lynch’in kısa filmi online erişime açılıyor. Film, Lynch’in kanalında gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen David Lynch, 2015 yılında yazıp yönettiği ve canlandırdığı Fire adlı kısa filmini Youtube kanalında yayınlayacağını duyurdu. Film, ilk defa dijital gösterime açılacak.

Pazartesi günü Twitter hesabından açıklama yapan Lynch, “Sevgili Twitter Dostları, David Lynch Tiyatrosu 20 Mayıs Çarşamba günü saat 10: 00'da Fire’ı (Pozar) sunuyor” ifadelerini kullandı.

The Playlist’in aktardığına göre, Lynch’in daha önce de birlikçe çalıştığı, filmin müziklerini yapan Marek Zebrowski, “Filmin bir anlamda çok melankolik ve aynı zamanda çok şiirsel olduğunu düşündüm. Çok açık olmaya çalışmadan, David'in ne yaptığını daha fazla anlatmaya çalıştım. Örneğin, bir dolu fırtınasına benzeyen bir şey vardı ve pizzikato tekniğini çok fazla kullandım. Ama aynı zamanda lirik bir eleman eklemek için yükselen bir melodik hat kullandım” dedi.

2015 yılında Marek Zebrowski’nin filmle ilgili açıklama yaptığı USC School of Music ile yapılan röportajda Lynch de filmi hakkında ilhamlarını ve isteklerini anlatarak, “Deneyimizin tüm amacı, niyetlerim hakkında hiçbir şey söylemeyecektim ve Marek Zebrowski görselleri kendi tarzında yorumlayacaktı. Bunun, bu yüzden başarılı bir deney olduğunu söyleyebilirim ve Marek'in Penderecki String Quartet için yazdığı besteye bayıldım” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)