Venedik Film Festivali'nin tarihi açıklandı

Venedik Film Festivali, 2-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek: İtalya hükümetinin festivale bir ayrıcalık tanıyacağı düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venedik Film Festivali’ni bünyesinde barındıran Venedik Bienali‘nin başkanı Roberto Cicutto, İtalyan haber ajansı ANSA’ya verdiği demeçte, 77. Venedik Film Festivali’nin daha önce duyurulduğu gibi 2-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

Cicutto, Venedik ve Cannes film festivallerinin bu yıl iş birliği yapma ihtimali hakkında da konuşarak, salgının ilk günlerinden beri Cannes’ın iptal edilmesi hâlinde birlikte bir şey yapma ihtimali üzerinde durduklarını ve bu konuda görüşmeye açık olduklarını belirtti. Ancak Cicutto, Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux’nun şu ana kadar festivalle ilgili bir karara varmamış olmasının kaygı verici olduğunu ifade ederek, ortak bir Cannes-Venedik girişimi için şu anda bir plan olmadığını söyledi.

Bu yıl farklı ülkelerden gelecek katılımcıların sayısının önceki yıllardaki kadar fazla olmayacağının farkında olduğunu ifade eden Cicutto, bu yıl yabancı basının festivaldeki varlığı için teknolojinin oldukça önemli olacağını ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Cicutto, İtalya’da sinema salonlarının yeniden açılması konusunda İtalya hükûmetinin Venedik Film Festivali’ne bir ayrıcalık tanıyacağını düşünüyor ve binlerce sinema salonunun yeniden açılması ile dikkatli bir şekilde kontrol edilen beş-altı sinema salonunun tekrar açılmasının aynı şey olmadığına vurgu yapıyor.