Stanley Kubrick belgeselinden ilk fragman

Kubrick by Kubrick belgeselinden fragman yayınlandı. Belgesel, online düzenlenecek olan 2020 Tribeca Film Festivali’nde gösterilebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema dünyasına 2001: A Space Odyssey, The Shining, Clockwork Orange gibi eserler bırakan usta yönetmen Stanley Kubrick’in, film eleştirmeni ve sinema dergisi “Positif”in editörü Michel Ciment’le yaptığı röportajları içeren Kubrick by Kubrick belgeselinden fragman yayınlandı.

Işığından rengine, ses kullanımından derinlikli hikâyesine kadar filmleriyle ilgili her türlü detayla ilgilenen Kubrick, kariyeri boyunca az röportaj vermesiyle ve filmlerini çektiği süreçte sete gelen basın görevlilerine film hakkında hiçbir şekilde bilgi vermemesiyle bilinirdi.

Gregory Monro‘nun yönettiği Kubrick by Kubrick’te yönetmenle 30 yıllık bir arkadaşlığı olan Ciment’in kariyeri boyunca Stanley Kubrick ile yaptığı birçok röportaj yer alıyor. Arşiv görüntülerinin de yer aldığı belgesel, Kubrick’in Fear and Desire’dan Eyes Wide Shut’a kadar 50 yıllık sinema kariyerini de inceliyor.

Belgeselin dünya prömiyerini 2020 Tribeca Film Festivali‘nde yapması bekleniyordu. Ancak korona virüsü salgını yüzünden festival yönetimi, programında yer alan bazı filmlerin basın mensupları ve sektör profesyonelleri tarafından online olarak izlenebilmesi için çalışmalara başladı. Bu doğrultuda belgeselin online olarak düzenlenecek olan 2020 Tribeca Film Festivali’nde gösterilme ihtimali var. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler sinema belgesel Kubrick