Fransız oyuncu Adèle Haenel Creative Artists Agency ile anlaştı

Adèle Haenel, CAA ile anlaştı. Haenel, bu sene César Ödülleri’ne En İyi Kadın Oyuncu adayıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız oyuncu Adèle Haenel, Meryl Streep, Robert de Niro, James Cameron, Viola Davis gibi isimlerin de kayıtlı olduğu ve en iyi film ajansı olarak görülen Amerika’nın en prestijli ajanslarından biri olan Creative Artists Agency (CAA) ile sözleşme imzaladı.

La Portrait de la jeune fille en feu (Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi) filmi Amerika’da çok sevilmiş, bu filmle hem film hem başrol oyuncusu Haenel birçok prestijli ödüle aday gösterilmişti. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, bu yıl Altın Küre ve Bafta’da yabancı dilde en iyi film kategorilerine aday gösterilmesinin yanında Fransa’nın Oscar’a aday gösterilecek yapımları arasındaydı. Haenel, ilk olarak 2015 yılında Les Combattants (2014) filmindeki rolüyle aldığı César Ödülleri’ne En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde bu yıl da adaydı.

Fransız oyuncu, bu sene 45. kez düzenlenen ve Fransa’nın Oscarları olarak bilinen César Ödül Töreni’nde Roman Polanski’ye verilen En İyi Yönetmen Ödülünü protesto ederek salonu terk etmişti. Haenel’e, Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi yönetmeni Céline Sciamma da eşlik etmişti. Salondan çıkan Haenel, “Bravo pedofili” diyerek protestosunu devam ettirmişti. Haenel’in bu çıkışının sonucunda Fransa’da “Merci Haenel (Teşekkürler Haenel)” sloganlarıyla hem ödül töreni hem Polanski bir kez daha protesto edilmişti.

.

Haenel daha önce de dünya çapında Twitter üzerinden başlatılan #MeToo hareketine, Fransız yönetmen Christophe Ruggia tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek destek vermiş, Fransa’da hareketin öncüsü olmuştu. (Kaynak)