Constantine, Zatanna, Swamp Thing karakterleri film ve dizi olacak

J.J. Abrams’ın yapım şirketi kolları sıvadı: Constantine, Zatanna, Swamp Thing'i çekecekler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- J.J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot, Justice League Dark çizgi romanlarında yer alan Constantine, Zatanna, Swamp Thing gibi karakterlere odaklanan film ve diziler hazırlayacak.

DC Comics’in sevilen çizgiromanlarından uyarlanan film ve dizilere imza atmaya devam WarnerMedia, önümüzdeki yıllarda DC uyarlamalarının sayısını kayda değer ölçüde artıracak gibi görünüyor. Bir yandan The Batman, Wonder Woman 1984, Aquaman 2, The Flash gibi DC filmleri için hazırlıklarını sürdüren stüdyo, bir yandan da yeni dijital platformu HBO Max’te yayınlanacak Green Lantern ve Strange Adventures gibi DC dizileri hazırlıyor.

DC uyarlamalarına yenilerini eklemeye devam eden WarnerMedia, Justice League Dark çizgi romanlarından uyarlanacak film ve diziler hazırlamaları için Bad Robot'u görevlendirdi. J.J. Abrams'ın yapım şirketi olan Bad Robot, eylül ayında WarnerMedia ile 250 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamış ve stüdyo için yeni film, dizi ve oyunlar hazırlamayı kabul etmişti. Görünen o ki Bad Robot’un hazırlamak için anlaştığı bu film ve diziler arasında Justice League Dark uyarlamaları da yer alıyor.

İlk olarak 2011 yılında çizgi romanlarda boy gösteren Justice League Dark; Superman, Batman gibi kahramanların baş edemeyeceği paranormal tehditlerle baş etmek için bir araya gelen bir ekip olarak karşımıza çıkıyor. DC evreninin okült tarafına odaklanan Justice League Dark, çizgiroman dünyasına son 10 yılda girmiş olmasına rağmen DC’nin en sevilen serileri arasında yer alıyor.

GUİLLERMO DEL TORO PROJEDEN AYRILMIŞTI 

Justice League Dark’ın sinemaya uyarlanması bir süredir gündemdeydi. 2013 yılında bir film uyarlaması hazırladığını açıklayan Guillermo Del Toro, uzun süre filmin senaryosu üzerinde çalışmış, ancak 2015 yılında projeden ayrıldığını açıklamıştı. Del Toro’nun ayrılmasının ardından filmi yönetmesi için Doug Liman ile anlaşıldı ancak Liman da projeyi bir türlü hayata geçiremedi ve sonunda projeden ayrıldı. Liman’ın ayrılığının ardından projeyi rafa kaldıran Warner Bros., yıllar sonra çizgiromanı Bad Robot’a emanet ederek Justice League Dark’tan vazgeçmediğini gösterdi.

Guillermo Del Toro ve Doug Liman’ın üzerinde çalıştığı film uyarlaması ekip olarak Justice League Dark’a odaklanıyordu. Bad Robot’un hazırlayacağı projeler ise bu ekipte yer alan karakterlere odaklanacak gibi görünüyor. Bu karakterlerin başında daha önce beyazperdede de gördüğümüz John Constantine geliyor. Constantine’in yanı sıra ekipte Swamp Thing, Zatanna, Madame Xanadu, Deadman, Shade gibi sevilen karakterler de yer alıyor.

Bu karakterlerin hangilerinin beyazperdede, hangilerinin televizyonda yer alacağı ve J.J. Abrams’ın bu projelerde nasıl bir rol üstleneceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak bu noktada Bad Robot’un bu karakterler için münferit diziler hazırlayıp, sonra bu karakterleri bir araya getiren bir filme imza atması olası görünüyor.