Altın Küre adayı 1917, vizyona giriyor

Sam Mendes'in yönettiği 1917 izleyici karşısına çıkıyor. Film, 10 Ocak'ta vizyonda...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Amerikan Güzeli”, “Skyfall”, “Hayallerin Peşinde” filmleriyle tanınan yönetmen Sam Mendes’in I. Dünya Savaşı atmosferinde geçen filmi “1917”, 10 Ocak’ta gösterime girecek.

77. Altın Küre Ödülleri’nde aldığı adaylıklarla adından söz ettiren filmde Schofield ve Blake adlı iki İngiliz askerinin I. Dünya Savaşı’nda sırasında diğer askerlerin hayatını kurtarmak için atıldıkları zorlu görevleri anlatılıyor. Filmde zamana karşı yarışan iki askeri George MacKay ile Dean-Charles Chapman canlandırıyor.

Yönetmen Mendes’in Krysty Wilson-Cairns ile birlikte senaryosunu yazdığı filmin yapımcılığını Steven Spielberg’ün sahibi olduğu Amblin Entertaintment üstlendi.

Christopher Nolan filmlerinin kurgusunu yapan Oscar ödüllü Lee Smith’in kurgusunu yaptığı filmde Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Mark Strong, Andrew Scott ve Richard Madden da rol alıyor.

Smith’in, “1917”nin kurgusunu yapabilmek için Nolan’ın “Tenet” adlı yeni filminde çalışmadığı biliniyor.

İzleyicileri, filmi askerlerin gözünden görebilmeleri için plan sekans gibi görünecek şekilde çeken ve hikâyeyi gerçek zamanlı olarak aktarmayı amaçlayan Mendes, filmin görüntü yönetimini Oscar ve BAFTA dahil pek çok ödüle değer görülen Roger Deakins’e emanet etti. (HABER MERKEZİ)