ABD'li aktör Burt Reynolds hayatını kaybetti

ABD'li oyuncu Burt Reynolds hayatını kaybetti. Reynolds, Deliverance'da Lewis Medlock, The Longest Yard 'da Paul Crewe, Smokey and the Bandit'de Bo 'Bandit' Darville, The Cannonball Run 'da J.J. McClure ve Boogie Nights filminde Jack Horner rolleriyle hafızalarda yer etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li ünlü sinema ve TV oyuncusu Burt Reynolds geçirdiği kalp krizi nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybetti.

Reynolds 1997’de "Boogie Nights" filmindeki rolüyle Oscar’a aday olmuş. Bu filmdeki Jack Horner rölüyle Altın Küre'ye de aday gösterilen oyuncu, bu ödülü ise kazanmıştı.

Reynolds'ın hafızalardan silinmeyen filmleri "Smokey and the Bandit," "Boogie Nights" and "The Cannonball Run" sinema tarihinin unutulmazları arasındadır.

Kariyerindeki unutulmaz olaylardan biri de 1972 yılında Cosmo dergisine verdiği çıplak pozdur. Yıllar sonra verdiği bir röportajında, “Çok aptalca bir şeydi, ne düşünerek böyle bir şey yaptım gerçekten bilmiyorum, çok pişmanım” açıklaması yapmıştı.

BURT REYNOLDS KİMDİR?

Tam adı Burton Leon Reynolds, Jr. olan aktör, 1931 yılında Amerika Michigan'da dünyaya geldi.

Amerikan futbolu oynarken sakatlanınca sinema sektörüne adım atan Reynolds, aşkları ve evlilikleriyle bir dönem hep gündemdeydi. 1955 yılında ‘Gunsmoke’ adlı televizyon dizisinde oynamaya başlayan Reynolds, 1959’da ‘Riverboat’, 1966’da Dedektif Teğmen John Hawk rolünü oynadığı ‘Hawk’ adlı dizide rol aldı. 1973-1984 yılları arasında her yıl, “en çok kazananlar” listesinde yer aldı. 1969 yılında James Bond’u oynaması için teklif götürülen Reynolds, “Bu rolü bir Amerikalı oynayamaz” deyince yapımcı onu ikna etmekten vazgeçti. 1972 yılında Cosmopolitan dergisine çıplak poz verdi, dergi 1,6 milyon adet satış yaptı. 1997’de ‘Boogie Nights’ filmiyle Oscar adaylığı kazandı ancak ödülü alamadı. Müzik alanında da yeteneği olan Reynolds, 1973 yılında ‘Ask Me What I Am’ adlı bir de albüm çıkardı. (DHA/DUVAR)