İşçi Filmleri Festivali: Cesaret bulaşıcıdır!

12'nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Festivalin bu yılki teması 'Cesaret Bulaşıcıdır'.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında 12'nci kez izleyiciyle buluşuyor. Bir önceki yıl Ankara, İzmir ve İstanbul'da yapılan gösterimlere bu yıl Diyarbakır'da eklendi. 'Cesaret Bulaşıcıdır' temasıyla gerçekleştirilecek festivalde 15 ülkeden 61 film gösterilecek.

Birçok filmin ilk kez sinemaseverlerle buluşacağı festivalde gösterimler ücretsiz yapılacak. Türkiye'den ve dünyanın farklı coğrafyalarından işçilerin yaşamlarını ve mücadelelerini izleyicilerle buluşturmayı amaçlayan festivalin açılış gecesi 2 Mayıs'ta Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapılacak.

ALTIN PALMİYE VE YEŞİLÇAM BİR ARADA

Birçok ulusal ve uluslararası yapıma ev sahipliği yapacak olan festivalde 2016 yılında Cannes Film Festivalin'de Altın Palmiye dahil toplam 3 ödül kazanan Ken Loach'ın 'I, Daniel Blake' filmi de gösterilecek. Emek ve sermaye arasındaki ilişkileri beyaz perdeye çarpıcı şekilde yansıtan Loach'ın son filminin yanı sıra Yeşilçam'ın kült yapımlarından Atıf Yılmaz imzalı 'Kibar Feyzo' filmi de festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Ezel Akay'ın 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?', Seren Yüce'nin ' Rüzgarda Salınan Nilüfer', Ümit Kıvanç'ın 'Tahir Elçi', Yeşim Ustaoğlu'nun 'Tereddüt', Kıvanç Sezer'in 'Babamın Kanatları' ve birçok film festival kapsamında gösterilecek.