Halit Akçatepe hayatını kaybetti

Oyuncu Halit Akçatepe vefat etti. Yeşilçam'ın unutulmaz ismi 79 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kemal Sunal'la çevirdiği filmler başta olmak üzere sinema ve tiyatro seyircisinin unutulmazları arasına giren Halit Akçatepe 79 yaşında hayata veda etti...

Akçatepe, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle vücudunun sağ tarafını kullanamıyordu.

'HABABAM SINIFI'NIN YAŞLANMAYACAK ÇOCUKLARINDANDI'

Akçatepe'nin vefatının ardından, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, "Hababam Sınıfı'nın yaşlanmayacak çocuklarından biriydi... Gerek Hababam Sınıfı gerekse o büyük aileyi karşımıza getiren çoğu filmde rol aldı. Ertem eğilmez çok severdi, korurdu. çok zeki bir oyuncuydu, bunun örneği Canım Kardeşim filmidir. Akçatepe burada gerçek oyunculuğunu gösterdi. Çok arayacağımız, yerini dolduramayacağımız bir insan olduğunu düşünüyorum. Maalesef son zamanlarında göremedim" dedi.

'BÜTÜN HAYATIMDA İZ BIRAKTILAR'

Canım Kardeşim filminde birlikte rol aldığı Kahraman Kıral, "Şu anda aldım haberi ve şoktayım. Halit Abinin sanatçılığının haricinde insanlığı bambaşkaydı. Eşine ve çocuklarına sabır diliyorum. Halit abinin ölümü beni yıktı.

Türk sinema tarihinin en güzel filmlerinden birinde Tarık ve Halit abiler ile oynamak çok güzeldi.  Onları tanımış olduğum için çok mutluyum. Bütün hayatımda iz bıraktılar" diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Hülya Koçyiğit, "Türkiye çok güzel bir insanı kaybetti. En son büyük kızıyla konuşmuştum. Halit, rahatsızlığını atlatana kadar kimseyle görüşmek istemedi. Birbirimize muhabbet sözcükleri yollardık. Hayat dolu neşesiyle var olmuş bir insandı. Şimdi kendimi suçluyorum. Son anında yanında olmak isterdim" dedi.

Ünlülerden Halit Akçatepe mesajlarıÜnlülerden Halit Akçatepe mesajları

akçatepe7