Devletten filme hem para hem izleyici desteği

Kültür Bakanlığı’ndan 500 bin TL alan ‘Bir Annenin Feryadı’ filmine, Milli Eğitim Bakanlığı da izleyici desteği verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yönetmenliğini Atilla Gökbörü’nün yaptığı ve Raif Cilasun’un aynı adlı eserinden uyarlanan “Bir Annenin Feryadı” filmi Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’ndan 500 bin TL yapım desteği aldı.

28 Nisan 2017 tarihinde vizyona girecek olan filmin izlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı da okullara tavsiye kararı gönderdi.

'İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ İZLEMELİ'

Milli Eğitim'in tavsiye yazısında, “Bu kültürel nitelikli sinema filminin ortaöğretim- lise talebeleri, bilhassa imam hatip talebeleri tarafından izlenmesinin gerekli bir husus olduğunu düşünmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Filmin uyarlandığı ‘Bir Annenin Feryadı’ kitabının yazarı Raif Cilasun, fikirleriyle İmam Hatip okullarının açılmasında öncü olmuştu.

FRAGMANA ELEŞTİRİ

Film henüz vizyona girmedi fakat yayınlanan fragmanı maddi ve izleyici desteğiyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi. Sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen Medyaradar'daki yazısında, filmin yapım kalitesine dikkat çekerek, “Kimseyi incitmek istemiyorum ama çare düşünmek zorundayız. Gerçekten iyi film yapmak isteyenlere ve daha da önemlisi; yapabilecek olanlara bu parayı nasıl emanet edebiliriz?” diye sordu.

Filmin fragmanının sosyal medyada da yayılmasının ardından çok sayıda paylaşıma konu oldu.

tweet

Oyuncu Türkü Turan sosyal medya hesabından “Para kazanmak isteyenlere öneri: Şu stil bir senaryo yaz, evinde sokakta arkadaşlarınla 100 bine falan çekersin. 400 bin sana kalır, miss” paylaşımında bulundu.