Gezici Festival Buster Keaton'ı anıyor

Gezici Festival Buster Keaton için özel bir seçki hazırladı. Festivalde kısa filmler ve çocuk filmleri ücretsiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gezici Festival, bu yıl sessiz sinemanın Charlie Chaplin ve Harold Lloyd ile birlikte en büyük üç isminden biri olan Buster Keaton'a özel bölüm vardı. ABD Büyükelçiliğinin de desteğiyle Buster Keaton'ın ölümünün ellinci yılında yeni restore edilmiş dört kısa filmi Gezici Festival izleyicisi ile buluşacak. Bir Hafta (One Week, 1920) Günah Keçisi (The Goat, 1921) Tiyatro Salonu (The Playhouse, 1921) ve Aynasızlar (Cops, 1922) isimli filmleri gösterilecek. Gösterimler sırasında Hakan Ali Toker piyanosu ile eşlik edecek.

KISA FİLMLER VE ÇOCUK FİLMLER ÜCRETSİZ

Bu yıl 22'incisi gerçekleştirilecek olan Gezici Festival'de Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri izleyicilerle gene ücretsiz buluşacak Kısa İyidir bölümü için dünyanın pek çok ülkesinden gelen başvurunun değerlendirilmesi sonucu seçilen kısa filmler Ankara’da Alman Kültür Merkezi’nde gösterilecek kısa filmler arasında 90 Derece Kuzey (Detsky Graffam), Ay İle Konuşmalar (Gudrun Krebitz), Bir Kafa Kaybolur (Franck Dion), Çay Fincanı (Elif Boyacıoğlu), Dekor (Alberto Vázquez), Edmond (Nina Gantz), Esrarengiz Vadi (Paul Wenninger), Güney Kutbu (Emin Akpınar), Halep’teki Penceremden 9 Gün (Issa Touma, Floor van der Meulen, Thomas Vroege), Havadan Sudan Konuşmalar (Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen), Küvet (Tim Ellrich), Maymun Yılı (Wregas Bhanuteja), Tiflis Taksi (Johanna Bernhardson), Tünel (André Øvredal), Valparaiso (Carlo Sironi) ve Yaz (Ronny Trocker) gibi eserler bulunuyor.

Çocuk filmleri ise bu yıl Çekya'dan seçilmiş. Küçükler için gösterilecek diyalogsuz animasyon işleri arasında Zdeněk Rozkopal’in Akrobat Bay Prokouk (1959), Hermína Týrlová’nın İki Yumak Yün (1962) ve Tutsak Ferda (1977), Jiří Brdečka’nın Yanlış Çizilmiş Tavuk (1963) ve Ludvík Kadleček’in Kapışma adlı filmleri gösterilecek. Gösterimler, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde buluşacak. Çankaya ve Altındağ Belediyeleri’nin katkılarıyla sinema deneyimi yaşayacak öğrenciler kentin farklı bölgelerinden festivale katılacak.